شیمی دانستنی های شیمی

  • نویسنده موضوع ^Maryam^
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 10
  • بازدیدها 1,452
  • کاربران تگ شده هیچ

^Maryam^

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
9/7/17
ارسالی‌ها
2,442
پسندها
3,754
امتیازها
28,773
مدال‌ها
4
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #1

1276-front.jpg







آیا می دانید شیشه به ظاهر جامد
است
ولی مایعی است که با سرعت بسیار کند حرکت می کند؟
آیا می دانید رادیم گرانترین فلز است؟
ایا می دانید تمامی فلزات بجز آنتیموان و بیسموت در مواقع انجماد حجمشان کاهش می یابد؟
آیا می دانیداسترانسیم از بقایای موجودات دریایی به دست می آید؟
آیا می دانید کادمیم فلزی سمی
است
که در ساخت باطری های خشک کاربرد دارد؟
آیا می دانید گالیم در دمای 30 درجه مایع می شود؟
آیا می دانید اکسید کروم در ساخت نوار کاست وفیلم ویدئو استفاده می شود؟[
آیا می دانید لیتیم در جامد کردن روغن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ^Maryam^

^Maryam^

مدیر بازنشسته
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
9/7/17
ارسالی‌ها
2,442
پسندها
3,754
امتیازها
28,773
مدال‌ها
4
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #2
دانستنيهاي جالب در مورد علم شيمي آيا ميدانيد كه ...؟!
*در اتم حد اقل 30 ذره شناسايي شده است كه عمده ي آنها الكترون، پروتون و نوترون است!

*در اتم هيدروژن الكترون روي دايره اي به قطر يك انگستروم و با اندازه ي سرعت نور حركت مي كند!

*در خورشيد حدود 66 عنصر وجود دارد !

*رنگ خون نرم تنان (خرچنگ ،كرم،...)ابي است،زيرا سيكل خوني انها مس مي باشد،در حالي كه رنگ خون انسان قرمز است چون سيكل خوني اش اهن است!تركيب kBr(پتاسيم برميد) باعث ديوانگي افراد است!

*جيوه(Hg)باعث رعشه بدني مي گردد!



*سرب(Pb)باعث نازايي خانم ها مي شود!


*سديم بي سولفيت (NaHso3)تركيبي مهم در صنعت كاغذ سازي است!


*بازرين مصنوعي محلولي بدست مي ايد كه ظاهرا شبيه به پارچه است!


*تترا كلر اتيلن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ^Maryam^

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #3
445509244_119048.jpg

موادی که باعث انفجار مایکروفر می شوند
 

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #4
✅ آنزيم فسفاتاز قليايي (Alkaline Phosphatase) يكي از آنزيم هاي طبيعي شير خام است. اين آنزيم در دمايي بالاتر از دماي نابودي ميكروب سِل* از بين مي رود و بنابراين كنترل آنزيم فسفاتاز بعد از پاستوريزاسيون معياري براي تشخيص صحت پاستوريزاسيون و عدم آلودگي مجدد شير پاستوريزه با شير خام است.

اساس آزمايش فسفاتاز عبارت است از:
تجزيه استرهاي فنل فسفريك وآزاد شدن فنل كه با افزودن يك معرف رنگي مي توان آنرا مشخص نمود.

* [دمای نابودی میکروب سِل، ۷۲ درجه سانتی گراد به مدت ۹ تا ۱۲ ثانیه و یا ۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۶ تا ۸ ثانیه می باشد.]
 

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #5
✅ فتوکاتالیست ها ⚡️

عبارات و واژه‌های مختلفی در حوزه فتوکاتالیست وجود دارد. فتواکسیداسیون و فتواحیاء به فرآیندهای اکسید و احیاء شدنی گفته می‌شود که با استفاده از نور انجام گیرد. حساس‌سازی با نور نیز از دیگر عبارت‌های این حوزه است. جدایی بارها در نانوذرات نیمه‌هادی زمانی اتفاق می‌افتد که نور موجب برانگیختگی باند گپ ‌شود.

الکترون‌ها و حفره‌های تولید شده با نور می‌تواند موجب اکسید یا احیاء شدن زیرلایه شود (شکل A).
نانوخوشه‌ها می‌توانند به‌عنوان یک واسطه در فرآیند انتقال بار میان دو مولکول عمل کرده و موجب آغاز واکنش فتوکاتالیستی ‌شوند (شکل B).

این فرآیند در فتوالکتروشیمی و حوزه تصویربرداری بسیار استفاده می‌شود.
در حالت اول، انتقال بار در سطح، میان الکترولیت و نیمه‌هادی اتفاق می‌افتد که...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #6
علت سِفتی گوشت چیست⁉️

آیا میدانید ؟
☑️ پس از مرگ موجود زنده (ذبح حیوان) تنظیم مقدار کلسیم در سلول مسیر نیست. و میزان آن در سارکوپلاسم (نوعی پروتیین گوشت) بالا می رود که تجزیه بیشتر ATP را به همراه دارد.

✅ تجزیه ATP نیز باعث آزاد شدن گروه اسید فسفریک می گردد که این نیز به کاهش بیشتر PH کمک می کند.

در چنین حالتی، PH تا حدود 5/4 یعنی تا نزدیک نقطه ایزوالکتریک پروتیین گوشت پایین می آید که سبب کاهش چشمگیر ظرفیت نگهداری آب (WHC) در گوشت شده و افزایش سفتی گوشت را در پی دارد!

منبع: کتاب شیمی صنایع غذایی
✍️ نویسنده: دکتر حسن فاطمی
 

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #7
434235040_48027.jpg

برای جداسازی ذراتی با شعاع کمتر از 2میکرون از سانتریفوژ استفاده میکنند. برای جداسازی مطلوب،تا حد ممکن محفظه سانتریفوژ را بزرگ و ارتفاع آن را بلند انتخاب میکنند.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] (Luna)

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #8
434331322_132003.jpg


♻️ در فرآیند لجن فعال فاضلاب ابتدا وارد یک مخزن هوادهی (واکنش) می شود. در این مخزن فاضلاب در مجاورت و دسترس باکتری ها قرار میگیرد. باکتری ها با استفاده از اکسیژن تزریق شده و انجام فعالیت های بیولوژیکی خود، مواد آلی موجود در فاضلاب را تجزیه کرده و به داخل بدن خود جذب می کنند.
جذب مواد آلی به داخل باکتری سبب حذف مواد آلی از جریان فاضلاب و تصفیه آن می گردد. باکتری ها بخشی از این مواد غذایی را بصورت انرژی به مصرف خود رسانده و بخشی دیگر را برای تکثیر و تولید باکتری های جدید مورد استفاده قرار می دهند.

♻️ پس از فرآیند جذب و تجربه مواد در مخزن هوادهی مخلوط فاضلاب و میکروارگانیسم ها وارد مخزن ته نشینی ثانویه می شوند. در این مخزن برخی فعالیتهای بیولوژیکی سبب چسبیدن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] (Luna)

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #9
429713438_244437.jpg
#شیمی_کاربردی #مهندسی_شیمی
آیا میدانستید نخستین بار نزدیک به 3 هزار سال پیش
چینی ها از گاز برای تبخیر آب نمک بهره بردند و به این ترتیب
استفاده کاربردی از گاز را باب کردند⁉️
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] (Luna)

روشنک.ا

نویسنده انجمن
نویسنده انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/3/17
ارسالی‌ها
1,836
پسندها
34,628
امتیازها
64,873
مدال‌ها
26
سطح
33
 
  • #10
کاربرد دارویی مواد شیمیایی

آب اکسیژنه (هیدروژن پراکسید): این ماده جهت تمیز کردن زخمها، ضدعفونی سطوح، جدا کردن پانسمان چسبیده به زخم، دهان شویه و خوشبو کننده ی دهان، جهت خارج کردن ترشحات گوش و شستشوی گوش خارجی كاربرد دارد.

آلومینیم استات: جهت درمان امراض قارچی پوست (کچلی و کاندیدیاز) و همچنین گزش حشرات و نباتات به كار مي رود.

بنزوييك اسید (جوهر حسن لبه): به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی و نوشیدنی ها ونیز جلوگیری از رشد میکروب ها و رفع امراض قارچی پوست (کچلی و کاندیدیاز).

تارتاریک اسید (جوهر درد): جهت جوشان کردن قرص ها و گرانول ها به کار می رود.

روی اکسید (توتیا): جهت درمان تب خال دهانی، در کرم های ضد آفتاب، جهت درمان هموروئید داخلی و خارجی، ضدعفونی، سوختگی، ضد خارش بوده و جهت رفع گزش...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] (Luna)

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا