آموزشی آیا استفاده از ظروف نچسب خطرناک است؟

  • نویسنده موضوع Gԋαȥαʅ
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 7
  • بازدیدها 409
  • کاربران تگ شده هیچ

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
مردم در سرتاسر دنیا از قابلمه‌ها و ماهی‌تابه‌های نچسب برای پخت‌وپز استفاده می‌کنند. ظروف نچسب برای پخت پنکیک، سرخ‌کردن سوسیس و تخم‌مرغ بسیار مناسب است، درواقع باید گفت ظروف تفلون برای پخت انواع غذاهای سرخ‌کردنی گزینه‌ی خوبی است.

اما بحث‌های زیادی در مورد پوشش‌های نچسبی مانند تفلون وجود دارد. برخی منابع تحقیقاتی ادعا می‌کنند که پوشش‌های نچسب برای سلامتی ضرر دارند و حتی بعضی گزارش‌ها حاکی از وجود یک رابطه‌ی مستقیم بین ابتلا به سرطان و استفاده از ظروف نچسب است. این‌ درحالی است که گروهی دیگر بر این باورند که پخت‌وپز در این ظروف کاملا بی‌ضرر است. در این مقاله، به تأثیر استفاده از این ظروف بر سلامت انسان نگاه دقیق‌تری شده است که در ادامه به آن اشاره می‌شود


ظروف نچسب...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #2
تفلون و تأثیرات پرفلوئورواکتانوئیک اسید
best_nonstick_cookware.jpg


امروزه همه‌ی ظروف تفلون از پرفلوئورواکتانوئیک اسید ساخته می‌شوند. ازاین‌رو در چند سال اخیر تحقیقاتی در زمینه‌ی اثرات مثبت یا منفی آن بر سلامت بدن آغاز شده است.

از سال ۲۰۱۳ در ساخت تفلون از ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید استفاده می‌شود. بیشتر پرفلوئورواکتانوئیک اسید استفاده‌شده در ساخت ظروف تفلون طی فرایند ساخت در حرارت بالا سوخته می‌شوند و در محصول نهایی تنها مقدار بسیار اندکی از این ماده وجود دارد. پژوهش‌های انجام‌شده نیز این ادعا را اثبات می‌کند.

گفته‌ می‌شود بین بیماری‌هایی مانند ناهنجاری‌های تیروئید، بیماری مزمن کلیوی، بیماری کبد و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #3
تحقیقات انجام‌شده در مرکز سلامت ملی آمریکا در سال ۲۰۰۰-۱۹۹۹ و موسسه‌ی تغذیه‌ی آمریکا (NHANES) نشان داد که در خون بیش از ۹۸ درصد مردم این کشور ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید وجود دارد.

آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده‌ی آمریکا از سال ۲۰۰۶ برنامه‌ی نظارت بر نحوه‌ی ساخت ظروف تفلون و حذف ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید را به‌طور جدی آغاز کرده است. این برنامه به هشت کمپانی از جمله شرکت‌های سازنده‌ی محصولات تفلون مربوط می‌شد و هدف آن کاهش خطرات بهداشتی و زیست‌محیطی مرتبط با پرفلوئورواکتانوئیک اسید از طریق حذف این ماده از محصولات تولیدی از سال ۲۰۱۵ بود.

در همین راستا، همه‌ی کمپانی‌ها در جهت کاهش و حذف ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید اقدامات وسیعی را آغاز کردند؛ به‌طوری‌‌که از سال ۲۰۱۳ این...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #4
داغ‌شدن بیش‌ازحد ظروف تفلون و مضرات آن
nonstick-cookware-1.jpg


به طورکلی، تفلون ترکیبی ایمن و مقاوم است، ولی در حرارت بالای ۵۷۰ درجه‌ی فارنهایت (۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد) تفلون موجود در ظروف نچسب تجزیه و مواد شیمیایی سمی از آن آزاد می‌شود. استنشاق این گازها منجر به بروز بیماری «تب بخار پلیمر» می‌شود که علائمی شبیه آنفلوانزا در فرد ایجاد می‌کند.

تب بخار پلمیر به‌طور موقت باعث بروز علائم آنفلوانزا مانند تب‌ولرز، سردرد و دردهای جسمی می‌شود. بدن معمولا ۴ الی ۱۰ ساعت بعد از، در معرض قرارگرفتن این ماده‌ی سمی چنین علائم را از خود بروز می‌دهد که بین ۱۲ الی ۴۸ ساعت نیز ادامه می‌یابد.

تعداد کمی از مطالعات موردی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #5
چند نکته برای کاهش مضرات استفاده‌ از ظروف نچسب
اگر اقدامات ایمنی را دنبال کنید، استفاده از ظروف تفلون سالم، بی‌خطر و ایمن می‌شود. می‌توانید با عمل به دستورات زیر مضرات استفاده از ظروف نچسب را کاهش دهید:

تابه‌ی خالی را گرم نکنید
تابه‌ی خالی ممکن است در زمان کوتاهی به بالاترین درجه‌ی گرما برسد که همین موجب تولید بخارهای سمی پلیمری می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود قابلمه و تابه‌ی خالی را روی حرارت نگذارید و همیشه قبل از روشن‌کردن گاز، کمی غذا یا مایعات درون ظرف بریزید.

از پخت‌وپز با حرارت زیاد اجتناب کنید
از دمای متوسط یا کم برای پختن غذا در این ظروف استفاده کنید و برای سرخ‌کردن نیز این ظروف را انتخاب نکنید، زیرا هنگام سرخ‌کردن دمای ظرف از دمای پیشنهادی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #6
از قاشق‌ و کفگیرهای چوبی، سیلیکونی یا پلاستیکی برای هم‌زدن غذا استفاده کنید
وسایل فلزی با ایجاد خراش در سطح ظروف نچسب موجب کاهش طول عمر این ظروف می‌شود.

شستن با دست
قابلمه‌ها و تابه‌های تفلون را با اسفنج، مایع ظرف‌شویی و آب گرم بشویید. استفاده از سیم یا اسکاچ برای تمیزکردن ظروف نچسب می‌تواند باعث ایجاد خراش در سطح این ظروف شود.

ظروف قدیمی را تعویض کنید
هنگام مشاهده‌ی خراش، لکه یا لایه‌لایه‌شدن ظروف تفلون بهتر است به فکر تعویض آن باشید.

خلاصه: چند راه برای کاهش ضررهای استفاده از ظروف تفلون وجود دارد که می‌توان به پخت‌وپز با حرارت کم یا متوسط، استفاده از تهویه‌ی مناسب در آشپزخانه و مراقبت از نبودن خراش در پوشش تفلون اشاره کرد.

جایگزینی برای ظروف...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #7
در ادامه چند نمونه از ظروف جایگزین معرفی می‌شود:

ظروف استیل: ظروف استیل گزینه‌ی مناسبی برای سرخ‌کردن و پختن غذا است و در برابر خراش بسیار مقاوم است. همچنین گذاشتن آن در ماشین‌ ظرف‌شویی اشکالی ندارد و به‌راحتی تمیز می‌شوند.

ظروف چُدنی: ظروف چدنی اصل، نچسب هستند. دوام و طول عمر بالایی دارند و می‌توانند دمایی بالاتر از آنچه برای ظروف نچسب گفته شد، تحمل کنند.

ظروف سنگی: هزاران سال است که مردم از این ظروف برای طبخ غذا استفاده می‌کنند. حرارت به‌طور یکسان در آن پخش می‌شود و در برابر خراش و دمای بالا مقاوم است.

ظروف سرامیکی: این ظروف محصولات تقریبا جدیدی هستند، که ویژگی‌های ظروف نچسب را دارند، هرچند پوشش نچسب آن معمولا به‌سادگی خراش برمی‌دارد.

ظروف...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Gԋαȥαʅ

کاربر حرفه‌ای
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
5/12/17
ارسالی‌ها
1,639
پسندها
1,775
امتیازها
17,973
مدال‌ها
2
سطح
6
 
  • نویسنده موضوع
  • #8
نکته‌ی پایانی
ظروف نچسب تقریبا در همه‌ی آشپزخانه‌ها هستند و کاربرد زیادی دارند. پوشش نچسب این ظروف از ماده‌ی شیمیایی پلی تترافلوئورواتیلن که تفلون نام دارد، ساخته می‌شود. این پوشش کار پخت‌وپز و شستن را سریع و راحت می‌کند.

مؤسسات بهداشت و سلامت، نگرانی‌هایی در مورد ماده‌ی پرفلوئورواکتانوئیک اسید داشتند که قبلا در ساخت روکش تفلون استفاده می‌شد ولی با توجه به هشدارهایی که داده شد از سال ۲۰۱۳ استفاده از این ماده در ساخت ظروف تفلون ممنوع شد.

امروزه ظروف نچسب و تفلون برای پخت‌وپز معمولی که دمای ظرف در حین پخت به بالاتر از ۵۷۰ درجه‌ی فارنهایت (۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد) نرسد، کاملا سالم و بی‌ضرر است. به همین خاطر شما می‌توانید از ظروف نچسب در پخت غذا با حرارت کم یا متوسط...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا