متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

ایران معاصر مدرس و قرارداد استعماری وثوق الدوله

• نویسنده موضوع Bita
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 1
  • بازدیدها 125
  • کاربران تگ شده هیچ

Bita

نویسنده ادبیات
سطح
33

ارسالی‌ها
5,104
پسندها
25,179
امتیازها
67,173
مدال‌ها
51
  • نویسنده موضوع
وثوق الدوله در جوانی تحصیلات عربی و فارسی خود را به پایان رسانید و دردوره مشروطیت ترقی کرد و به مقاماتی رسید.
زبان فرانسه و انگلیسی را هم کم و بیش آموخت. وی پس از فتح تهران در سال 1327ه.ق به عضویت هیات مدیره درآمد، هیئت مزبور عده ای رامحکوم به اعدام نمود که از آن جمله شیخ شهید، عالم متفکر و مبارزفضل الله نوری بود.
در واقع وثوق الدوله که از اعضای محاکمه انقلابی مشروطه بود همراه با سپهدار اعظم (مامور فتح تبریز و سرکوبی مشروطه خواهان از طرف محمد علی شاه)، سردار اسعد (از خوانین بختیاری و سهام دار عمده شرکت نفت در قرارداد شوم 1901م دارسی) و تقی زاده از دوستان انگلستان و دارندگان نشان سی بی از آن دولت بودند.
وثوق الدوله، در29 شوال 1334 ه.ق نخست وزیر و وزیر امورخارجه شدو در کابینه «عین الدوله »...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

Bita

نویسنده ادبیات
سطح
33

ارسالی‌ها
5,104
پسندها
25,179
امتیازها
67,173
مدال‌ها
51
  • نویسنده موضوع
جسارت در خ**یا*نت
«مورخ الدوله » که واسطه ملاقاتی جهت آشتی بین مدرس و وثوق الدوله بود، چنین می نویسد: وقتی به ملاقات مدرس نایل شدم، اول حرفی که زداظهار کرد بسیار کار خوبی کردید در این اختلافات نزد من نیامدید،زیرا شما عضو دستگاه دولت هستید; حالا چه شد که تشریف آوردید.
شرح قضیه و پیغام وثوق الدوله را بیان نمودم. مدرس اظهار کرد که وی (وثوق الدوله) بسیار جسور و متهور است. اگر جسارت نداشت مرتکب چنین خیانتی نمی شد، ولی تاریخ تکرار می شود:
عبدالملک مروان سی سال در خانه خدا معتکف و اشتغال به تلاوت قرآن داشت، ولی پس از این که به خلافت رسید قرآن را بوسید که تا حالارفیق شما بودم و بعد هم شهر مکه را آتش زد و به منجنیق بست، به هرصورت وثوق الدوله را حالی نمایید من کار خودم را می نمایم و شما کارخودتان را،...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.