متفرقه آیا استریل کردن یا گرم کردن شیشه های کنسرو در فر ایمن است؟

  • نویسنده موضوع FATYMArr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها 116
  • کاربران تگ شده هیچ

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,240
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #1
استریل کردن یک گام فراتر از تمیز بودن است. این باعث از بین بردن چیزهایی می شود که نمی توانید ببینید مانند میکروب ها، باکتری ها، میکروارگانیسم ها. معمول ترین راه برای استریل کردن شیشه ها، غوطه ور شدن شیشه ها در آب جوش به مدت 10 دقیقه است.
اطمینان حاصل کنید که شیشه های کنسرو شما قبل از پر کردن با مواد غذایی، کاملاً از باکتری های زنده یا سایر میکروارگانیسم ها عاری هستند.



در اینجا چیزی است که شما ممکن است انتظار نداشته باشید آن را بگوییم، اما تقریباً همیشه لازم نیست قبل از پر کردن شیشه های خود را از قبل استریل کنید.



استریل کردن یا گرم نگه داشتن شیشه های کنسرو در فر​

اگر از روش کنسرو کردن استفاده می کنید قرار دادن شیشه ها در قابلمه ی آب جوش و جوشاندن آن ها کافی است...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,240
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #2

شوک حرارتی​

با فرض اینکه دستور تهیه کنسرو شما به گونه ای است که نیازی نیست شیشه ها را از قبل استریل کنید، چرا در دستور تهیه ی کنسرو مربا، کمپوت یا گوجه فرنگی که خود آماده می کنید، می گویند شیشه های خود را پس از پر کردن در یک قابلمه آب در حال جوش نگه دارید؟



این جوشاندن هیچ ارتباطی با ایمنی کنسرو ندارد. و نه به نوعی بیماری پیشگیری کننده از طریق غذا است. بلکه جوشاندن سبب نگهداری طولانی مدت کنسرو می شود. قرار دادن آن در آب جوش باعث شوک حرارتی به کنسرو می شود.



هرگز شیشه سرد را داخل آب جوش قرار ندهید زیرا یک شک حرارتی به آن وارد می شود و این شک سبب شکستن شیشه می شود و تمام مواد داخل آن به آب ریخته می شود. پس بهتر است شیشه را قبل از قرار دادن در آب جوش کمی گرم کنید و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر تالار دبیرستان و دانشگاه + عکاس انجمن
پرسنل مدیریت
مدیر تالار دبیرستان
تاریخ ثبت‌نام
30/6/20
ارسالی‌ها
6,967
پسندها
21,240
امتیازها
69,773
مدال‌ها
37
سن
18
سطح
29
 
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #3
اگر یک دسته از شیشه های خالی خود را روی قفسه های فلزی فر خود قرار دهید، یا روی یک سینی فلزی فر قرار دهید، فلز گرم می شود و با سرعت بسیار زیادی گرما را به پایین شیشه ها منتقل می کند و از آنجا هوا به بالای شیشه منتقل می شود.



میزان نابرابر انرژی گرما به قسمت های مختلف شیشه = سرعت نابرابر انبساط شیشه = امکان وجود تنش حرارتی که می تواند باعث ترک خوردن شیشه شود.



اگر در اثر فشار گرمایی در فر شیشه ترک خورد، شیشه و فر باید خنک شوند، و همه ی شیشه ها باید از داخل فر تمیز شوند و به دقت از نظر خرده شیشه بازرسی شود.



اگر شیشه ها ترک بخورند احتمال این بسیار است که تکه های شیشه به داخل مواد آن وارد شود. پس بهتر است شیشه و مواد داخل آن را دور بریزید.



اگر می خواهید شیشه های خود را در فر گرم...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
عقب
بالا