متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

غذا غذاهای محلی قم؛ لذت یک طعم جدید

  • نویسنده موضوع FATYMArr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 286
  • کاربران تگ شده هیچ

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #1
قم از استان های گرم و خشک کشورمان است که تنوع غذایی بالایی دارد. اگر به این استان سفر کردید غذاهای محلی و سنتی خوشمزه ی قمی را از دست ندهید.
غذاهای محلی خوشمزه و متنوع استان قم
از استانهای مذهبی کشورمان که برای همه شناخته شده است میتوان استان قم را نام برد. این استان جزو استانهای گرم و خشک می باشد که دارای سابقه ی هفت هزار ساله است و دارای فرهنگ و سنن مخصوصی که مختص خود استان است.

غذاهای هر منطقه ای با توجه به شرایط آب و هوایی و آداب و سنن آن منطقه تهیه می شود قم با توجه به اینکه یک استان کویری است تنوع غذایی مخصوصی نیز دارد، مخصوصا آبگوشت که به انواع گوناگونی پخته میشود البته غذاهایی نیز بوده اند که به دست فراموشی سپرده شده اند. در ادامه این بخش از نمناک سعی داریم تا شما را با انواع...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #2

آبگوشت هویج برگه​

این غذا به دلیل محبوبیتش اکثرا در سفره های اهالی قم دیده میشود و از ترکیب هویج برگه، گوشت با استخوان، نعنا خشک، لوبیا قرمز، پیاز، نمک و زردچوبه تهیه می شود و با ترشی یا سبزی و نان تازه بسیار دلچسب است.

حلوا

از شیرینهای سنتی دیگر میتوان به حلوا اشاره کرد. البته شهرهای دیگر کشورمان نیز در پخت حلوا مهارت خاصی دارند، حلوا از شیرینهای سنتی قم است که با مرور زمان به سایر شهرهای کشورمان نیز نفوذ کرده البته پخت حلوا امروزه در قم کمتر صورت می گیرد و بیشتر در استان مرکزی پخته میشود. از حلواهای معروف قم میتوان به حلوا ارده، کنجدی و شادونه اشاره کرد.

[IMG alt="حلوا...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #3
مغزابه
مغزابه یا مغزآب از دیگر غذاهای سنتی و محلی استان قم است که به دلیل داشتن گردو کارشناسان تغذیه به خوردن این غذا بسیار تاکید دارند. مردم قم برای پختن این غذای مغذی از گردو، چغندر، دوغ، کشک، بادمجان، نعنا خشک، پیاز، نخود، نمک، روغن، و زردچوبه استفاده می کنند.

ماشاب
از آش های خوشمزه و محلی که در سفره های اهالی قم میتوان پیدا کرد ماشاب است که بسیار مقوی و لبریز از فیبر می باشد و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است و از ترکیب لوبیا چشم بلبلی، ماش، نمک، پیاز، زردچوبه، عدس، سیب زمینی، برنج، گندم، فلفل، کشک، نعنا داغ و آب گوشت پخته می شود.

ماشاب

آش قونبید
این آش بسیار لذید در ماه رمضان بیشتر طبخ می گردد و در آن از حبوبات و سبزیجاتی مانند عدس، لوبیا، پیاز، کلم قبید، سبزی آش، زردچوبه و فلفل...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #4
ماش ماشک
ماش ماشک یک غذای سنتی در قم است که به عنوان یک غذای رژیمی نیز مورد استفاده قرار میگیرد. بنا به اعتقاد متخصصان تغذیه این غذا به علت داشتن کالری کم به اشخاصی که دارای وزن زیاد هستند و در حال کم کردن وزن هستند پیشنهاد می شود و به دلیل داشتن هویج و ماش و پیاز سرشار از فیبر است و در پیشگیری از دیابت و چربی خون نیز مفید است برای پخت این غذای لذیذ از هویج قمی، گوشت، نمک، فلفل و ماش و زرد چوبه استفاده می کنند.

دمپختک
این غذا نیز از غذاهای سنتی استان قم است که دارای عطر و طعم بی نظیری می باشد این غذا با سالاد شیرازی یا ترشی لیته یا ترشی مخلوط و ماست و سبزی بسیار عالی است، البته اغلب روی دمپختک نیمروی زرده طلایی نیز قرار می دهند که طعم خوشمزه تری به آن میبخشد برای پخت این غذا از لپه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #5

پتله پلو​

پتله پلو از جمله غذاهای سنتی متعلق به روستای زبزگان از توابع دستجرد می باشد که طرفداران بسیار زیادی بین مردم روستا نشین استان قم دارد. البته شاید نام این غذا به گوش بسیاری از جوانان امروزی این استان نخورده باشد اما چنانچه از سالمندان این استان در مورد این غذا بپرسید چنان با میل و رغبت از آن تعریف می کنند که دلتان می خواهد برای یک بار هم که شده طعم آن را بچشید.

این غذا با استفاده از موادی همچون بلغور گندم، عدس، برنج، پیاز، سیب زمینی، روغن، کشمش، زعفران و... تهیه می شود. جالب است بدانید به دلیل وجود زعفران در این غذا کارشناسان برای کاهش امراض قلبی و چربی خون خوردن آن را برای افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می کنند.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM
عقب
بالا