کینوآ

  • نویسنده موضوع بَهآرنارنج
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 7
  • بازدیدها 149
  • کاربران تگ شده هیچ

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
1643988202912.png

گیاهی است که به خاطر دانه‌های خوراکی‌اش کاشته می‌شود. جزو غلات نیست و به خانواده اسفناج شباهت دارد. این گیاه در آمریکای جنوبی می‌روید و نحوه طبخ دانه‌های آن مشابه برنج است.

کینوآ گیاه بومی کوه‌های آند در بولیوی، شیلی و پرو، بسیار خوش هضم و منبع غنی از پروتئین، آهن، فسفر، انواع ویتامین‌ها و امگا۳ است. این گیاه قدمتی بیش از پنج‌هزار سال دارد و اکنون نیز در آمریکای جنوبی در سطح وسیعی در حال کشت است. در دهه اخیر کینوآ به عنوان یکی از «دانه‌های باستانی» و جایگزین سالم‌تر و جذاب‌تر گندم در کشورهای غربی شناخته شده‌است. گیاه کینوآ، گیاهی مقاوم به شرایط کم‌آبی و شوری است. میزان برداشت آن در هکتار با توجه به شرایط کشت دو تا شش تن می‌باشد.
 
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #2

کینوآ در ایران​


در سال ۱۳۸۷، مؤسسه اصلاح تهیه نهال و بذر، با واردات بذر این گیاه تنها توانست عملکرد یک تن در هکتار داشته باشد که موفقیت‌آمیز نبود. در سال ۲۰۱۳ که سال کینوآ نامگذاری شده بود، فائو برخی ارقام این گیاه را به هشت کشور منتقل کرد که ایران یکی از این کشورها بود عملکرد چهار تنی در آب شیرین به‌دست آمد. در حال حاضر در ایران تلاش می‌شود کاشت این گیاه در مناطق شور صورت گرفته و افزایش عملکرد به دست آید. کینوآ به‌عنوان ماده غذایی مجاز برای افرادی که به گلوتن موجود در گندم حساسیت دارند استفاده می‌شود و در حال حاضر از این گیاه برای تولید آرد، غنی کردن آرد، گندم، تولید بیسکوئیت و پاستا استفاده می‌شود.

از برگ‌های جوان به عنوان سبزی تازه یا به صورت پخته در ترکیب غذایی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #3

1643989320936.png

ارزش غذایی​

کینوآ خام و نپخته دارای ۱۳٪ آب، ۶۴٪ کربوهیدرات، ۱۴٪ پروتئین، ۶٪ چربی است. تحقیقات نشان داده‌است که ۱۰۰ گرم کینوآ خام در روز منبع غنی برای پروتیین، فیبر غذایی، ویتامین ب و مواد مغذی معدنی است.

کینوآ پخته، که معمولاً به این صورت مصرف می‌شود، دارای ۷۲٪ آب، ۲۱٪ کربوهیدرات، ۴٪ پروتئین، ۲٪ چربی است. مواد مغذی کینوآ پس از پختن به صورت محسوسی کاهش پیدا می‌کند.

۱۰۰ گرم کینوآ پخته ۱۲۰ کالری دارد و منبع غنی منگنز و فسفر است (به ترتیب ۳۰٪ و ۲۰٪ نیاز روزانه) و همچنین شامل کمی فیبر غذایی (۱۰–۱۹٪ نیاز روزانه) و سایر مواد مغذی معدنی از جمله آهن، روی و منیزیم است.
 
آخرین ویرایش
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #4
1643989381011.png

کینوآ، خام

ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۱٬۵۳۹ کیلوژول (۳۶۸ کیلوکالری)
کربوهیدرات64.2 g
فیبر خوراکی7.0 g
چربی6.1 g
چربی تک‌سیرنشده1.6 g
چربی چندسیرنشده3.3 g
پروتئین14.1 g
ویتامین‌هادرصد ارزش روزانه
...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #5
1643989417686.png

کینوآ، پخته

ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۵۰۳ کیلوژول (۱۲۰ کیلوکالری)
کربوهیدرات21.3 g
فیبر خوراکی2.8 g
چربی1.92 g
چربی تک‌سیرنشده0.529 g
چربی چندسیرنشده1.078 g
پروتئین4.4 g
ویتامین‌هادرصد ارزش...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #6

1643989496334.png

تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه​

مانند سایر غلات، کینوآ هم در رنگ‌های مختلف وجود دارد. کینوآ سفید بیشتر از بقیه در دسترس است و در واقع یک رنگ مایل به زرد دارد که به آن کینوآ طلایی هم گفته می‌شود.

در واقع همه انواع کینوآ دانه‌های یکسانی هستند و تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه از نظر مواد مغذی اندک است.
تفاوت کینوآ سفید، قرمز و سیاه از نظر ارزش غذایی کم است ولی در طعم، بافت و زمان پخت متفاوت هستند.
کینوآ سفید ظریف‌ترین و سبک‌ترین بافت را دارد و بعد از پخت نرم‌تر از انواع دیگر کینوآ است.

کینوآ قرمز که بعد از پخت بیشتر به قهوه‌ای روشن تبدیل می‌شود، طعم شیرین تری دارد و بافت آن هنگام جویدن بیشتر حس می‌شود. کینوآ قرمز تا حدودی از نظر طعم و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #7

۲۰۱۳ سال جهانی کینوآ​

مجمع جهانی سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۳ را سال جهانی کینوآ اعلام کرد تا بدین وسیله از سنت‌های بومی مردم آند که توانسته بودند در هماهنگی با طبیعت این گیاه را حفظ کرده و به نسل‌های آینده منتقل کنند تقدیر به عمل آورد.
 
امضا : بَهآرنارنج

بَهآرنارنج

کاربر سایت
کاربر حرفه‌ای
تاریخ ثبت‌نام
27/12/21
ارسالی‌ها
1,987
پسندها
6,385
امتیازها
28,973
مدال‌ها
15
سطح
13
 
  • نویسنده موضوع
  • #8
آرایه‌شناسی
کینوآ، Chenopodium quinoa
فرمانرو:گیاه
راسته:میخک‌سانان
تیره:تاج‌خروسیان
گونه:C. quinoa
نام علمیChenopodium quinoa

منبع:ویکی‌پدیا
 
امضا : بَهآرنارنج

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا