کهکیلویه و بویر احمد پخت نان محلی کهگیلویه و بویراحمد

  • نویسنده موضوع ♡ATENA
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 0
  • بازدیدها 349
  • کاربران تگ شده هیچ

♡ATENA

کاربر ویژه
کاربر خبره
تاریخ ثبت‌نام
19/1/18
ارسالی‌ها
5,188
پسندها
10,094
امتیازها
54,673
مدال‌ها
21
سن
22
سطح
21
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
پخت نان تقریبا مشترک بین لرهای استان کهگیلویه و بویر احمد است. اسامی ابزار و تلفظ انها احیانا تفاوت دارد. در اینجا بر روستای الگن متمرکز می‌شویمپس از ترکیب آرد گندم و جو به نسبت‌های متفاوت آن را با «اُربیز»(آردبیز بیخته و با آب ترکیب کرده و هَویر(خمیر) درست میکنند
صبح زود کسی که می‌خواهد پخت نان کند بیدار می‌شود و «تاوه» را روی «سه پایه» آتش قرار میدهد، نان روی تاوه پخت می‌شود . خمیر را که معمولا آخر شب در« لَگَن» هَویرگذاشته اند و رویش را پوشانده اند معمولا وقت سحر بیدار میشوند تا نان بپزند. این کار کاملا زنانه است و معمولا سه زن و حداقل دو زن این کار را انجام میدهند
کار اصلی را زنی که به او نان پز میگویند انجام میدهد که گلوله‌های مدور خمیر(در اصطلاح محلی به این گلوله‌ها مِچَه می‌گویند)...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ♡ATENA

موضوعات مشابه

کهکیلویه و بویر احمد نان محلی بلیط یا بلوط
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
357
پاسخ‌ها
0
بازدیدها
280
عقب
بالا