متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

اثر لیدن فراست

  • نویسنده موضوع FATYMArr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 96
  • کاربران تگ شده هیچ

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #1
اثر لیدن فراست به انگلیسی Leidenfrost effect که با نام جوش فیلم نیز شناخته می‌شود، یک پدیده است که زمانی رخ می‌دهد که یک مایع در نقطه‌ای قرار گیرد که بسیار بالاتر از نقطه جوش آن مایع است، باشد. در این هنگام لایه‌ای از بخار مایع دور مایع را فرا می‌گیرد و به علت پایین بودن رسانایی گرمایی گاز، مایع را از جوشش سریع حافظت می‌کند. این پدیده معمولاً در پخت‌وپز دیده می‌شود. اگر دمای تابه بیشتر از نقطه لیدن‌ فراست باشد این پدیده رخ می‌دهد. این پدیده همچنین عامل حرکت سریع (و عدم تبخیر سریع) نیتروژن مایع هنگام ریختن روی زمین است.

این پدیده به نام یوهان گوتلب لیدن‌ فراست نامگذاری شده‌است. این فرد در سال ۱۷۵۶ این پدیده را بررسی نمود.


[IMG alt="laidenfrost00 اثر لیدن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #2
اگر مایع را درون تابه ای با دمای زیر ۱۰۰ درجه سانتی گراد ، بریزیم ، مایع در آن پخش می شود و کم کم بخار می شود . حال اگر مایع را در تابه ای با دمای بالاتر از ۱۰۰ درجه سانتی گراد بریزیم ، قطرات آب هنگام بر خورد با تابه صدای خش خش می دهند و به سرعت بخار می شوند . اما در دماهای بالاتر از نقطه لیدن فراست ، قطرات آب به صورت کروی در آمده و با سرعت زیادی به اطراف پرت می شوند و زمان بیشتری نسبت به دماهای پایین تر طول می کشد تا این قطرات تبخیر شوند . دلیل این پدیده اینست که در دماهای بالاتر از نقطه لیدن فراست ، قسمت پایینی قطره آب که در تماس با تابه قرار دارد به سرعت بخار شده و یک لایه از گاز در زیر قطره می سازد و از آنجایی که گاز رسانای ضعیف گرماست ، موجب کند شدن گرمای منتقل شده به قطره می شود و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #3
laidenfrost01 اثر لیدن فراست


دمای نقطه لیدن فراست را نمی توان به طور دقیق تعیین کرد ، چون به عوامل زیادی وابسته است از جمله به ناخالصی های موجود در آب ، خواص سطح فلز ، فشار محیط و … بستگی دارد . به طور تقریبی می توان گفت دمای نقطه لیدن فراست برای آب
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #4
در نمودار زیر ، میزان انتقال گرمای آب بر حسب دما را در فشار یک اتمسفر مشاهده می کنید :

laidenfrost03 اثر لیدن فراست


از این پدیده جهت انجام کارهای محیرالعقول مثلاً دست زدن با انگشت خیس به سرب مذاب یا راه رفتن با پاهای خیس روی ذغال گداخته استفاده می کنند .
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,926
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #5
اگر پاها پیش از قدم زدن خیس باشند، مایع می تواند به محافظت آنها کمک کند. برای خیس کردن پاها مرتاض می تواند درست پیش از رسیدن به ذغال های گرم ، روی چمن مرطوب راه برود. لحظه ای که مرتاض روی ذغال هاست، مقداری از حرارت مایع روی پاها را بخارمی کند و حرارت کمتری برای انتقال به گوشت باقی می ماند. افزون بر آن ممکن است نقاط تماسی وجود داشته باشد که مایع لایه جوش تشکیل دهد که به واسطه آن محافظت مختصری از ذغالها فراهم می آید. البته مرتاض باید گام های سریعتری بردارد و در صورتی که گام ها آهسته باشد ، مسلما فرصت کافی به قطرات آب داده است تا تبخیر شوند و موجب سوختگی کف پای خودش شود .
 

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا