- ارسالیها
- 1,537
- پسندها
- 4,726
- امتیازها
- 25,673
- مدالها
- 19
- نویسنده موضوع
- مدیر
- #1
اختلاف های بین باکتری های گرم مثبت و باکتری های گرم منفی بصورت اختصار در جدول زیر آورده شده است | ||
باکتری های گرم منفی | باکتری های گرم مثبت | مشخصه (کاراکتر) |
بعد از دکلریزه کردن رنگ سافرانین را میپذیرد و قرمز یا صورتی رنگ میگیرد. | رنگ کریستال ویوله را نگه میدارد و آبی یا ارغوانی رنگ میگیرد. | واکنش رنگ آمیزی گرم |
نازک: ۸ الی ۱۰ نانومتر | ضخیم: ۲۰ الی ۸۰ نانومتر | ضخامت دیواره سلولی |
نازک و یک لایه | ضخیم و چند لایه | لایه پپتیدوگلیکان |
کمتر انعظاف ناپذیر و بیشتر کشسان و الاستیک | خشک (خمشناپذیر) و کمتر کشسان | انعطافناپذیری (خشکی) و کشسانی (Rigidity & elasticity) |
دارد | ندارد | غشای خارجی (outer membrane) |
متعدد | کم | تنوع اسیدهای آمینه در دیواره سلولی |
دارد | ندارد | اسیدهای آمینه دارای آروماتیک یا سولفور در دیواره سلولی |
دارد | ندارد | فضای اطراف سیتوپلاسم (Periplasmic space) |
ندارند | غالبا دارند | اسیدهای تیکوئیک (Teichoic Acids) |
دارد | ندارد | پورینها* (porins) |
زیاد | تقریبا هیچ | محتوای لیپوپلی ساکارید |