روانشناسی اجتماعی چرا خودمان را فریب میدیم؟

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع FATMAGOL
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 24
  • بازدیدها بازدیدها 43
  • کاربران تگ شده هیچ

FATMAGOL

پرسنل مدیریت
مدیر تالار روانشناسی
سطح
39

تاریخ ثبت‌نام
27/9/19
ارسالی‌ها
1,626
پسندها
40,912
امتیازها
61,573
مدال‌ها
28
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
سرزنش دیگران به جای خود
یکی دیگر از علائم خودفریبی، فرافکنی یا نسبت دادن ویژگی‌ها و رفتارهای منفی به دیگران است. در این مکانیسم، فرد به‌جای اینکه مشکلاتش را بپذیرد، آن‌ها را به دیگران نسبت می‌دهد. به‌عنوان مثال، فردی که در پروژۀ کاری شکست خورده است، ممکن است بگوید: «همه مسئولیت‌ها بر دوش من بود» یا «همکاران من هیچ کمکی نکردند.»
این مکانیسم دفاعی به فرد کمک می‌کند تا از مسئولیت‌پذیری در قبال اشتباهات و ناکامی‌های خود فرار کند و در عوض دیگران را مقصر بداند. این رفتار به فرد این امکان را می‌دهد که از پذیرش واقعیت‌ها و ارتکاب اشتباهات خود اجتناب کند.

امضا : FATMAGOL

FATMAGOL

پرسنل مدیریت
مدیر تالار روانشناسی
سطح
39

تاریخ ثبت‌نام
27/9/19
ارسالی‌ها
1,626
پسندها
40,912
امتیازها
61,573
مدال‌ها
28
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
سرکوب احساسات ناخوشایند
افراد در معرض خودفریبی ممکن است احساسات ناخوشایند خود را سرکوب کرده و از مواجهه با آن‌ها خودداری کنند. به‌عنوان مثال، فردی که از یک تجربه سخت عاطفی مانند جدایی یا از دست دادن کسی رنج می‌برد، ممکن است به خودش بگوید: «من هیچ احساسی ندارم» یا «این مسئله برای من اهمیتی ندارد.» سرکوب این احساسات می‌تواند باعث شود که فرد از پردازش صحیح احساساتش اجتناب کرده و در نهایت به مشکلاتی مانند افسردگی یا اضطراب دچار شود.

تلاش برای حفظ وضعیت موجود
افراد خودفریب ممکن است به‌طور ناخودآگاه وضعیت موجود خود را حفظ کنند، حتی اگر این وضعیت برای آن‌ها مناسب یا سالم نباشد. به‌عنوان مثال، فردی که در شغلی ناراضی است، ممکن است به خود بگوید: «هیچ شغل بهتری پیدا نمی‌شود» یا...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

FATMAGOL

پرسنل مدیریت
مدیر تالار روانشناسی
سطح
39

تاریخ ثبت‌نام
27/9/19
ارسالی‌ها
1,626
پسندها
40,912
امتیازها
61,573
مدال‌ها
28
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
عدم پذیرش مسئولیت شخصی
افراد خودفریب ممکن است از پذیرش مسئولیت اعمال و تصمیماتشان اجتناب کنند. آن‌ها ممکن است به جای پذیرش اشتباهات خود، به دنبال سرزنش شرایط یا دیگران باشند. به‌عنوان مثال، فردی که در انجام یک پروژه شکست می‌خورد، ممکن است بگوید: «شرایط اقتصادی مانع از موفقیت من شد» یا «اگر دیگران کمک می‌کردند، من موفق می‌شدم.» این‌عدم پذیرش مسئولیت باعث می‌شود که فرد از اشتباهات خود چیزی یاد نگیرد و نتواند برای بهبود شرایطش اقدام کند.
در نتیجه خودفریبی یکی از مکانیسم‌های دفاعی پیچیده است که در آن فرد برای فرار از اضطراب و درد روانی، واقعیت را تحریف یا انکار می‌کند. علائم خودفریبی می‌توانند در جنبه‌های مختلف زندگی افراد تأثیر بگذارند و باعث شوند که آن‌ها از مواجهه با مشکلات،...

FATMAGOL

پرسنل مدیریت
مدیر تالار روانشناسی
سطح
39

تاریخ ثبت‌نام
27/9/19
ارسالی‌ها
1,626
پسندها
40,912
امتیازها
61,573
مدال‌ها
28
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
چطور با خودفریبی مقابله کنیم؟
همان‌طور که در مقاله «Self-Deception Is a Slippery Slope» در وب‌سایت Psychology Today اشاره شده، مقابله با خودفریبی، نیازمند آگاهی و تلاش مستمر است. برای کاهش خودفریبی و تقویت صداقت با خود، می‌توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:

افزایش خودآگاهی: با تمرین مدیتیشن، نوشتن خاطرات روزانه یا مشاوره با متخصصان روانشناسی، به شناخت بهتر احساسات و افکار خود دست یابید.
پذیرش مسئولیت: به جای سرزنش دیگران یا شرایط، مسئولیت اعمال و تصمیمات خود را بپذیرید. این کار به تقویت اعتماد به نفس و رشد شخصی کمک می‌کند.
چالش با باورهای محدودکننده: با بررسی و نقد باورهای خود، به شناسایی و تغییر الگوهای فکری محدودکننده بپردازید.
جست‌وجوی بازخورد: از دوستان، خانواده یا همکاران...

FATMAGOL

پرسنل مدیریت
مدیر تالار روانشناسی
سطح
39

تاریخ ثبت‌نام
27/9/19
ارسالی‌ها
1,626
پسندها
40,912
امتیازها
61,573
مدال‌ها
28
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
کلام پایانی

در پایان، خودفریبی به عنوان مکانیسم دفاعی می‌تواند نقش مهمی در حفظ آرامش روانی فرد در شرایط سخت ایفا کند، اما در صورتی که به طور مداوم استفاده شود، ممکن است به انحرافات فکری و روانی منجر گردد. شناسایی علائم خودفریبی و آگاهی از مکانیسم‌های روانی پشت آن می‌تواند اولین گام در جهت مقابله با این پدیده باشد. از طریق پذیرش واقعیت‌ها و شناخت تحریف‌های ذهنی، فرد می‌تواند گام‌های مؤثری در جهت بهبود سلامت روانی و تصمیم‌گیری‌های درست‌تر بردارد.
در نهایت، مقابله با خودفریبی نیازمند زمان، تلاش و آمادگی فرد برای پذیرش حقیقت است. از طریق آگاهی از الگوهای فکری اشتباه و استفاده از روش‌های مؤثر روانشناختی، فرد می‌تواند به خود کمک کند تا از این پدیده رهایی یابد و به رشد شخصی و روانی دست...

عقب
بالا