متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

مشاوره سرزنش

• نویسنده موضوع Mahan@
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 185
  • کاربران تگ شده هیچ

Mahan@

کاربر نیمه فعال
سطح
20

ارسالی‌ها
512
پسندها
10,271
امتیازها
28,173
مدال‌ها
16
  • نویسنده موضوع
وقتی كه امروز صبح از خواب بیدار شدید، اولین فكری كه از ذهنتان گذشت چه بود؟آیا به خودتان گفتید كه «آه امیدوارم امروز كسی مرا به خاطر كاری سرزنش كند»؟ یا این كه «چقدر خوب بود امروز كسی پیدا می‌شد و همین الان مرا سرزنش می‌‌كرد!» باید بگویم كه پاسخ شما قطعا منفی است. هیچ كس دوست ندارد كه كسی او را سرزنش كند. این هدیه‌ایست كه هیچ كس علاقه ندارد آن را بگیرد ولی همه شدیدا علاقه دارند كه آن را به كسی بدهند.

سرزنش كردن دیگران ابزاریست كه اشخاص برای سروسامان دادن به یك اوضاع نامناسب و نابه‌سامان از آن استفاده می‌كنند اما می‌توان گفت كه این ابزار تقریبا هرگز كارآمد نبوده است. ممكن است در ابتدا به نظر برسد كه همه كارها رو به راه شده ولی به واقع چنین نیست. وقتی كه من دیگران را سرزنش می‌كنم و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

Mahan@

کاربر نیمه فعال
سطح
20

ارسالی‌ها
512
پسندها
10,271
امتیازها
28,173
مدال‌ها
16
  • نویسنده موضوع
اول این كه قربانی بودن لذت‌بخش است. بله من كار خطایی نكردم ولی به من ظلم كردند، به من اجحاف كردند و نخواستند به حرفهایم گوش دهند. من ناراحت و غمگین هستم اما انگار این اندوه، شیرین و خواستنی است و من از این كه بیگناه مجازات می‌شوم،‌ خوشحالم چون من در هر حال خوب، درستكار و صادق هستم و كاملا مطمئنم كه تقصیر من نبوده است. دوم این كه اگر من دلخور و افسرده‌ام نباید بیش از این از من انتظاری داشته باشند. من رنجور و غمگین هستم باید به من احترام بگذارند، به من كمك كنند. بله من كس ویژه‌ای هستم. نباید انتظار داشته باشند كه من برای خودم یا دیگران كاری انجام دهم. من در هر حال بی‌تقصیر هستم.

Mahan@

کاربر نیمه فعال
سطح
20

ارسالی‌ها
512
پسندها
10,271
امتیازها
28,173
مدال‌ها
16
  • نویسنده موضوع
سوم این كه من به نمایش‌نامه و داستان‌های دراماتیك علاقه دارم. هر درام و هر ملودرام هم یك «آدم خوب» دارد و یك «آدم بد». من همیشه آدم خوب هستم و می‌توانم قصه غمناك و دردناك مورد ظلم واقع شدنم را با آب و تاب برایتان تعریف كنم. من دوست دارم برای همه تعریف كنم كه تو چقدر احمق، پلید، نادان، ابله، بی‌ملاحظه، تنبل و نالایق هستی. در داستان تراژدی من،‌‌آن كس كه قضاوت می‌كند چه كسی خوب بوده و چه كسی بد بوده، «من» هستم.

بیشتر كسانی كه دیگران را سرزنش می‌كنند از چیزی ناراحت هستند و از آن رنج می‌برند. وقتی كه كسی دیگران را سرزنش می‌كند پیش خود احساس می‌‌كند كه در حقش اجحاف كرده‌اند و بی‌‌گناه قربانی شده است. نكته اینست كه مشكلات و رنج‌های ما با سرزنش كردن دیگران حل نمی‌شوند و كاهش نمی‌یابند...

Mahan@

کاربر نیمه فعال
سطح
20

ارسالی‌ها
512
پسندها
10,271
امتیازها
28,173
مدال‌ها
16
  • نویسنده موضوع
منبع یك غم و اندوه وكاستی عاطفی همواره درون ماست. برای این كه بتوانیم به شادی و موفقیت دست یابیم باید با تمام وجود درك كنیم و بپذیریم كه كسی جز ما محصول زندگی،‌ تجربیات و احساسات ما نیست. حرف‌ها و كارهای دیگران تا وقتی كه ما به آنها معنا دهیم، بی‌معنی خواهند بود. اگر كسی به دروغ حرفی درباره شما بزند، می‌توانید عصبانی شوید، پرخاش كنید،‌او را سرزنش كرده محكوم كنید كه چرا درباره‌ی شما دروغ گفته است. اما آیا این كار كمكی خواهد كرد یا این كه جز متشنج كردن اوضاع و شرایط محل كار سود دیگری هم خواهد داشت؟ راه حل دیگری هم وجود دارد. می‌توانید شخص سومی كه این دروغ‌ها را شنیده پیدا كنید و به او فرصتی دهید تا دوباره این گفته‌ها حرف بزند یا این كه می‌ توانید آن شخص دروغگو را با رئیستان روبرو...

Mahan@

کاربر نیمه فعال
سطح
20

ارسالی‌ها
512
پسندها
10,271
امتیازها
28,173
مدال‌ها
16
  • نویسنده موضوع
البته هیچ تضمینی وجود ندارد كه او از شما استقبال كند اما همین رفتار گرم و عاقلانه شما می‌تواند الهام‌بخش او باشد. وقتی كه دیگران ببینند كه شما از آن دسته اشخاصی نیستید كه همیشه انگشت اتهام به سوی دیگران دراز می‌كنند، به شما گرایش پیدا خواهند كرد و به عنوان یك مدیر و راهبر گروه به شما اعتماد خواهند كرد. حالا اگر واقعا مقصر باشید چه؟ ساده است مسئولیتش را می‌پذیرید و با تمام وجود سعی می‌كنید مشكل را حل كنید. رویه تدافعی اتخاذ نكنید، دیگران را شماتت نكنید و سعی نكنید از خودتان سلب مسئولیت كنید. تمامی این روش‌ها اوضاع را بدتر خواهند كرد.

و نكته آخر این كه اگر می‌خواهید دیگران به شما كمك كنند، از آنها قدردانی كنید، شما نیز به آنها كمك كنید،‌صادق باشید، مسئولیت كارهایتان را بر عهده...

عقب
بالا