متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

لپه

  • نویسنده موضوع mrywm
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 3
  • بازدیدها 150
  • کاربران تگ شده هیچ

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #1
لپه دانه‌های جدا شده، پوست کنده و خشک شدهٔ حبوبات را گویند که در شهر آذرشهر واقع در استان آذربایجان شرقی تولید و فراوری می شود. لپه در ایران از نخود کفتری (با نام علمی Cajanus) تهیه می‌شود.

البته از دانه گیاهان دیگری چون نخود فرنگی لپه‌ای با نام انگلیسی Split pea، از نخود معمولی لپه زرد با نام انگلیسی Split chickpea به دست می‌آید و لپهٔ عدس، لپهٔ لوبیا و لپهٔ باقلا نیز وجود دارد. به طور کلی برای تهیه لپه هر یک از بذور حبوبات، پس از جداسازی از غلاف هایشان در آب خیسانده می‌شوند تا پوستشان برداشته شود. بعد از برداشت پوست بذور با فشارهای مکانیکی به دو نیم تقسیم می‌شوند و سپس خشک می‌گردند.
 
امضا : mrywm

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #2
جدول ارزش تغذیه‌ای لپه
ارزش غذایی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) لپه


    • انرژی ۳۴۰ کیلو کالری (۱۴۳۰ کیلو ژول)

    • کربوهیدرات ۶۰ گرم

        • قند ۸ گرم

        • فیبر رژیمی ۲۶ گرم

    • چربی ۱ گرم

    • پروتئین ۲۵ گرم

    • تیامین (ویتامین ب ۱) ۰٫۷ میلی گرم ۵۴ ٪

    • اسید پانتوتنیک (ب ۵) ۱٫۷ میلی گرم ۳۴ ٪...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : mrywm

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #3
طرز تهیه و پختن لپه
ابتدا لپه را شسته و دو برابر مقدار آن آب بریزید سپس بعد از افزودن نمک به مدت یک ساعت آن را بجوشانید. لپه را می‌توان در یک محل خنک و خشک برای مدت طولانی نگهداری کرد
 
امضا : mrywm

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #4
نکات تغذیه‌ای
لپه نیز مانند سایر حبوبات، فیبر بالایی دارد. فیبر محلول مانند یک برس زبر، سیستم گوارشی را پاک می‌کند. این نوع فیبر، گلوکز(قند) و کلسترول خون را کاهش می‌دهد. همچنین نیاز به انسولین را در افراد دیابتی کم می‌کند. در بین گروه‌های غذایی؛ نخود، عدس و نخود فرنگی، پروتئین، کلسیم و آهن را به مقدار کافی و لازم برای رفع نیاز بدن فراهم می‌کنند
 
امضا : mrywm

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا