متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

گل ارزنی

  • نویسنده موضوع mrywm
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها 200
  • کاربران تگ شده هیچ

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #1
ترکیب شیمیایی

از نظر ترکیبات شیمیایی در ارزن رسمی(S .italica) در دانه های آن وجود یک گلوکوزید سمی، آلکالویید روغنی، لیزین ۴۳۴]، هیستیدین، آرژی نین و آمیلاز[۴۳۵] [روی*] تأیید شده است و در ارزن دانه درشت(Panicum .miliaceum) در دانه های آن فورمیک اسید[۴۳۶]، لینولئیک اسید، مارگاری نیک اسید[۴۳۷] و ریسین اولئیک اسید[۴۳۸] مشخص شده است، به علاوه دارای کولین، فیتوسترول، سیتوسترول ۴۳۹] و ویتامینهای A وB وC می باشد [روا*].
 
امضا : mrywm

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #2
خواص

در هند از گیاه ارزن درشت برای معالجه سوزاک استفاده می شود و در بلوچستان در لورالایی نوعی نان از آن درست می کنند و در شوران برای معالجه سوزاک از آن استفاده می نمایند. در هندوستان در مورد ارزن رسمی معتفدند که دانه های آن مدر و قابض است و در استعمال خارجی ضماد آن در موارد روماتیسم مصرف می شود و همچنین به عنوان یک داروی محلی برای کاهش درد زایمان تجویز می گردد.
حکمای طب سنتی ایرانی جاورس را از نظر طبیعت سرد و خشک می دانند و معتقدند که قابض است و غذاییت چندانی ندارد. خوردن نان پخته آن اسهال را بند می آورد و مدر است و سقط جنین می نماید.
اسراف در خوردن آن خون را کثیف و سودایی و مجاری عروق را مسدود می نماید و از این نظر باید با روغن و شکر و حلواهای چرب خورده شود. اگر با شیر تازه پخته و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : mrywm

mrywm

مدیر بازنشسته
سطح
25
 
ارسالی‌ها
2,070
پسندها
15,543
امتیازها
44,373
مدال‌ها
22
سن
20
  • نویسنده موضوع
  • #3
طبقه بندی علمی

left
این گیاه از خانواده Gramineae می باشد و دارای انواع مختلفی است که دو نوع معروف آنکه در ایران نیز می رویند شرح داده می شود.

۱. «ارزن دانه درشت» یا «ارزن سفید» که در کتب طب سنتی «دخن» نوشته شده و به فرانسوی:Millet blanc وMillet Commun وGrand millet وMillet وMil و به انگلیسی Millet گفته می شود و نام علمی آن .Panicum miliaceum L است.

۲. «ارزن دانه ریز» و یا «ارزن رسمی» که «دخن ریز» نیز گفته می شود و در کتب طب سنتی با نام «دخن ریز» یا «جاورس» آمده است که همان معرب «گاورس» فارسی است...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : mrywm

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا