چه محصولاتی "ارگانیک" هستند؟

  • نویسنده موضوع _S_N_
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 144
  • کاربران تگ شده هیچ

_S_N_

مدیر بازنشسته تالار حقوق
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
19/5/18
ارسالی‌ها
7,560
پسندها
32,721
امتیازها
96,874
مدال‌ها
37
سطح
34
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
همزمان با رشد جمعیت و کمبود منابع، مخاطرات و بحران‌های حاصل از استفاده از نهادهای شیمیایی در تولید محصولات غذایی برای تولید مواد غذایی در زمان کمتر، تغییر سبک زندگی و عادات غذایی، گرایش بیشتر خانواده‌ها به غذاهای آماده، امنیت مواد غذایی و به تبع آن سلامت انسان را با بروز انواع بیماری‌ها و مشکلات زیست‌محیطی مورد تهدید قرار داده است.

بنابراین نیاز به ارتقای دانش و آگاهی در سطح جامعه نسبت به محصولات ایمن و رعایت بهداشت مواد غذایی برای حفظ ارزش تغذیه‌ای بسیار ملموس است.

امنیت غذایی (food security)

بانک جهانی امنیت غذایی را به‌صورت دسترسی همه مردم در تمام اوقات به غذای کافی برای داشتن یک زندگی سالم تعریف کرده است؛ این تعریف به سه عنصر "موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و ثبات در دریافت...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : _S_N_

_S_N_

مدیر بازنشسته تالار حقوق
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
19/5/18
ارسالی‌ها
7,560
پسندها
32,721
امتیازها
96,874
مدال‌ها
37
سطح
34
 
  • نویسنده موضوع
  • #2
سلامت مواد غذایی؛ از مزرعه تا بشقاب

تغذیه سالم به سلامت مواد اولیه به‌کار رفته شده یعنی سلامت مراحل تولید، نگهداری، تهیه، توزیع و مصرف آن بستگی دارد و لذا اصطلاح رایج در مباحث امنیت غذایی یعنی سلامت غذا از "مزرعه تا بشقاب" یا به عبارتی از تولید تا مصرف بر همین اساس مطرح می‌شود؛ اصل مهم در تولید ماده غذایی، چه محصولات کشاورزی و چه دامپروری رعایت اصول امنیت غذایی است. نکات مهمی که تحقیقات علمی آن را مطرح می‌کنند عبارتند از:

ـ نوع کود و آفت کش مورد استفاده در کشاورزی در سلامت محصولات کشاورزی اثر دارد. مصرف مواد شیمیایی به خصوص میزان بی رویه آن تهدید کننده سلامت مصرف کننده آن محصولات است و اثر سرطان زایی دارد.

ـ نوع آب مصرفی و سلامت آن در آبیاری محصولات کشاورزی مهم است. آلودگی آب...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : _S_N_

_S_N_

مدیر بازنشسته تالار حقوق
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
19/5/18
ارسالی‌ها
7,560
پسندها
32,721
امتیازها
96,874
مدال‌ها
37
سطح
34
 
  • نویسنده موضوع
  • #3
چالش‌های افزایش تولید مواد غذایی

جمعیت جهان در سال 1980، 4/4 میلیارد نفر بوده است در حالیکه این میزان در سال 2000، به 6 میلیارد نفر رسیده است و انتظار می‌رود در سال 2025 جمعیت جهان به 8 میلیارد نفر برسد؛ رشد سریع جمعیت جوامع بشری و افزایش تقاضا برای مواد غذایی موجب تحول شگرف در کشاورزی سنتی شد، به‌گونه‌ای که با افزایش روز‌افزون جمعیت و نیاز به مواد غذایی بیشتر و همچنین با توسعه علم و فناوری، رویکرد بشر به نهادهای غیر طبیعی و اغلب شیمیایی برای افزایش تولید محصولات کشاورزی گسترش فراوانی پیدا کرده است. در این راستا، استفاده از انواع کودها، سموم شیمیایی و کاشت انواع پر محصول گونه های زراعی و باغی موجب افزایش محصولات کشاورزی شد.

برطبق آمار، در ایران سالانه بیش از 27 هزار تن آفت کش...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : _S_N_

_S_N_

مدیر بازنشسته تالار حقوق
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
19/5/18
ارسالی‌ها
7,560
پسندها
32,721
امتیازها
96,874
مدال‌ها
37
سطح
34
 
  • نویسنده موضوع
  • #4
کشاورزی ارگانیک

رشد جمعیت از یک سو و محدودیت رو به رشد عوامل و منابع محصولات کشاورزی مانند زمین، آب و غیره از سوی دیگر و نیز تلاش افراد به منظور تولید محصولی سالم و دستیابی به توسعه پایدار، مقوله تولید محصولات ارگانیک را مطرح ساخته است.

کشاورزی ارگانیک یک سیستم مدیریتی جامع گراست که موجب بهبود سلامت کشت بوم‌ها (تنوع زیستی، چرخه های زیستی و فعالیت زیستی خاک ) می‌شود؛ در کشاورزی ارگانیک به جای کاربرد نهاده‌های برون مزرعه‌ای (کودها وسموم شیمیایی) با استفاده از عملیات مدیریتی (مدیریت تولید محصولات ایمن ارگانیک ) که باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم‌های زیستی، چرخه‌های زیستی و فعالیت بیولوژیکی خاک می‌شود تأکید می‌کند که این عملیات مدیریتی بر اساس زیست بوم زراعی، حاصل خیزی خاک، سلامت...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : _S_N_

_S_N_

مدیر بازنشسته تالار حقوق
مدیر بازنشسته
تاریخ ثبت‌نام
19/5/18
ارسالی‌ها
7,560
پسندها
32,721
امتیازها
96,874
مدال‌ها
37
سطح
34
 
  • نویسنده موضوع
  • #5
چه محصولاتی "ارگانیک" هستند؟

1.باید از بذر و مواد گیاهی ارگانیک استفاده شود.

2. اگر بذر و مواد گیاهی ارگانیک در دسترس نباشد باید از بذر رایج که در کشاورزی ارگانیک ممنوع نیست استفاده کرد.

3. از کودها باید به شکلی استفاده شود که از خاک، آب و تنوع زیستی حفاظت کنند.

4. مصرف کودهای آلی دارای فضولات انسانی در محصولاتی که برای تغذیه انسان‌ها استفاده می‌شود ممنوع است و چنانچه نکات بهداشتی (جداسازی فضولات انسانی از زبالۀ خانگی و صنعتی که خطر آلودگی شیمیایی دارند و همچنین برای حذف احتمال خطر آفات، انگل ها و میکروارگانیسم های بیماری زا به اندازه کافی پالایش شده باشند) این کودها تحت سازمان وضع کننده استاندارد بررسی شود امکان استفاده از این کودها هست (21-19).

5. کاربرد نیترات و تمام...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : _S_N_

موضوعات مشابه

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا