متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

نقش آبزیان در حیاط بشر

  • نویسنده موضوع ¦[☆ Atrin ☆]¦›
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 5
  • بازدیدها 210
  • کاربران تگ شده هیچ

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #1
اشاره:
اگرچه صید آبزیان بیقصد و غرض صورت نمیگیرد، امّا مصرف آنها به حساب نیازهای انسانی متفاوت است. بهرهبرداری غذایی و نیز استفادههای زینتی ـ زینتهای آرایشی و نگهداری آنها در آکواریوم ـ ، تفریحی، ورزشی، اقتصادی، صنعتی، آزمایشگاهی و دارویی از مصارف عقلایی آبزیان شمرده میشود که بسیار قابل توجه بوده و باید در جای خود بررسی گردد. در این نوشتار گذری کوتاه بر این مباحث داریم:

استفاده زینتی

با اینکه انسانها دارای سلیقه های گوناگون میباشند، امّا در بهکارگیری اشیای مختلف زینتی سازگارند. آبزیان یکی از منابع مهمّ دستیابی به تزیینات به شمار میآیند که گاه با انجام تغییرات ساده یا پیچیده، طراوت بخش فضای زندگی هستند. دو کفهایها و حلزونهای دریایی به خوبی دارای این اثرند. برخی حلزونها به...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #2
استفاده تغذیه ای
توجه عموم انسانها در طول تاریخ به آبزیان نگاه تغذیهای بوده است. امروز نیز این موضوع بخش عمدهای از مطالعات و پژوهشهای علمی را به خود اختصاص داده است.

تغذیه از ماهی
ماهی مشهورترین نوع از اقسام آبزیان به شمار میآید. کشور ما با داشتن آبهای شمال و جنوب امکان دسترسی به این نعمت الهی را بسیار آسان کرده است. با این وجود نوع ماهیها به حسب دریا متفاوتاند:

1. ماهیهای دریای خزر (حوزهی جنوبی دریای خزر؛ بخش آبهای ایران).

2. ماهیهای خلیج فارس و دریای عمان.

براساس برخی پژوهشها تا کنون حدود 100 گونه ماهی در جنوب دریای خزر یافت شده است.([3]) از انواع ماهیهای خلیج فارس و دریای عمان نیز تا کنون 380 گونه شناسایی گردیده است.([4])

تغذیه از غیر ماهی
خوردن آبزیان غیر از...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #3
مصرف ماهی از نگاه قرآن و روایات

ماهی از جمله غذاهای قدیمی بشر است.
آیهی شریفهی: (وَهُوَ الَّذی سَخَّرَالْبَحْرَ لِتَأکُلوُا مِنْهُ لَحْماً طَرِیّاً وَتَسْتَخْرِجُوا مِنْهُ حِلْیَةً تَلْبَسُونَهَا وَتَری الْفُلْکَ مَوَاخِرَ فِیهِ وَلِتَبْغُوا مِن فَضْلِهِ وَلَعلَّکُمْ تَشْکُرُون)([8]) که به آیهی شیلاتی مشهور است، اشاره به گوشت تازهی ماهی دارد. علامه بزرگوار طباطبایی1 میفرماید: ... مقصود از خوردن گوشت تازه از دریا، خوردن گوشت ماهی است که از دریا صید میشود.([9])
خوردن ماهی در روایات نیز مورد تأکید است. امام کاظم7 فرمود: بر شما باد به خوردن ماهی؛ چرا که اگر آن را بدون نان بخوری برای تو کافی است و اگر همراه نان بخوری بر تو غذایی دلنشین است.
هرگاه رسول خدا9 ماهی میل میکرد، میفرمود...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #4
چند نکته

1. مراد از فلس آن چیزی است که در عرف به آن پولک گفته میشود. چنانچه عرف گونههایی از ماهیها را بدون فلس بداند، استفاده غذایی از آن ماهی جایز نیست. از این نظر ماهیها را میتوان به سه دسته تقسیم کرد:

الف. ماهیهای دارای فلس دایم.
ب. ماهیهای دارای فلس غیر دایم.
ج. ماهیهای بدون فلس.

2. حکم تخم ماهی و هرگونه فراوردههای غذایی تابع همان ماهی است؛ پس اگر خوردن گوشت آن ماهی حلال باشد، استفادههای غذایی دیگر از آن نیز جایز است، وگرنه جایز نمیباشد. این حکم در بین فقها مشهور است. محقق حلی1 در شرایع میگوید: و بیض السمک المحلّل حلال و کذا بیض المحرّم حرام.

3. چنانچه در شکم ماهی صید شده، ماهی دیگری باشد، در صورتی که آن ماهی از انواع حلال باشد، خوردنش اشکال ندارد. سکونی از امام صادق(علیه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #5
ویژگیهای تغذیه با ماهی
1. پروتئین غذاهای دریایی ارزش بالایی دارد و دارای کلیه اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن برای رشد و نمو میباشد.ن آن ماهی از انواع آن ماه
2. ماهی با دارا بودن 19% پروتئین و جذب 99% از این میزان و نیز وجود چربیها و اسید آمینههای ضروری بدن و ویتامینها و مواد معدنی مهم، دارای ارزش بسیار بالای غذایی است.
3. برای درمان ناراحتیهای گوارشی و عروقی مؤثر است. از گذشتههای دور پزشکان بیشتر کشورها از جمله روسیه به جای تجویز دارو بیماران خود را به خوردن ماهی تشویق میکردند؛ زیرا داروهای شیمیایی دارای عوارض جانبی است و مصرف زیاد و طولانی آن باعث بروز ناهنجاری و ناراحتیهای دیگر میگردد.
4. در مقایسه با سایر انواع گوشتها، گوشت ماهی بافت پیوندی کمتری دارد. از اینرو میتوان گفت که...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

¦[☆ Atrin ☆]¦›

نویسنده افتخاری
سطح
24
 
ارسالی‌ها
11,709
پسندها
10,744
امتیازها
67,173
مدال‌ها
23
  • نویسنده موضوع
  • #6
پیامهای کوتاه
° ماهی هدیهی الهی است، آن را از کودکان خود دریغ ننمایم.
° با مصرف ماهی سلامتی را به خانواده خود هدیه کنید.
° مصرف آبزیان باعث کاهش درصد سکتههای قلبی میشود.
° با مصرف ماهی، کودکانی سالمتر، شادابتر و باهوشتر خواهید داشت.
° تناسب اندام، سلامتی جسم و ... با مصرف ماهی نسبت دارد.
° مصرف دو وعده ماهی در هفته موجب تقویت هوش و ذکاوت فرزندان ما میگردد.
° با مصرف ماهی بدن خود را در مقابل افزایش رسوب کلسترول بیمه نمایید.
° گوشت ماهی حاوی 13 نوع ویتامین ضروری برای بدن است.
° مصرف ماهی از بروز افسردگی جلوگیری میکند.
° طراوت و شادابی روحی و جسمی با مصرف آبزیان نسبت دارد.
° مصرف ماهی موجب طول عمر بیشتر میشود.
° ویتامین موجود در گوشت ماهی موجب تقویت قوهی بینایی میگردد.
° با مصرف مرتب...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : ¦[☆ Atrin ☆]¦›

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا