៕ #Psychology
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
• منطقیها و احساسیها در رابطه عاطفی (T-F)
یکی از دلایلی که رابطهٔ بین یک فرد منطقی XXTX با احساسی XXFX دچار تلاطم میشه «ترس از قضاوت شدن» هست.
فرقی نداره کدوم یکی از طرفین چنین احساسی دارن. بهرحال حسِ اینکه من اگه فکرم رو بیرون بریزم، فهمیده نمیشم یا بدتر از اون...
៕ #Psychology
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
• تیپ شناسی MBTI چطور به بهبود رابطه عاشفانه کمک میکنه؟
شاید بپرسید پس تیپشناسی MBTI چه کمکی به رابطه عاطفی ما میکنه؟ ابزار MBTI، توی رابطه عاطفی هم، مثل سایر جنبهها، هیچ گزینهای رو از دایره انتخابهای ما مطلقا حذف یا تایید نمیکنه. MBTI توی رابطه عاطفی یک «ابزار...
៕ #Psychology
════════
• بعضی از ویژگیهای افراد T
در نقطه مقابل، افراد با شاخص T بالاتر، حساسیتِ احساسی بیشتری دارن و در مقابل استرس شکنندهتر هستن. اونها خود-آگاهی بیشتری دارن و طیف وسیعتری از احساسات رو تجربه میکنن. (T رو با ترجیح فکری اشتباه نگیرید، اینجا منظور از T همون شاخص Turbulent...
៕ #Psychology
―――———―――
• بعضی از ویژگیهای افراد تیپ A
افرادی که شاخص A ( برای مثال INTP-A) در اونها پررنگتر هست معمولا رفتار و ظاهر مطمئنی دارن، به طور کلی خونسرد هستن و خیلی کم پیش میاد که چیزی بیش از اندازه اونهارو خوشحال یا عصبانی کنه.
این افراد اغلب دچار استرس و نگرانی نمیشن و خودشون...
៕ #Psychology
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
وقتی MBTI یاد میگیریم باید متوجه سهم و نقش این دانش توی زندگی خودمون باشیم. باید بدونیم دانش تیپشناسی چه موقعی میتونه به ما کمک کنه و کجاها حرفی برای گفتن نداره. در واقع باید با کاربردهای اصلی MBTI آشنا باشیم و بیدلیل، در هر موقعیتی از این دانش استفاده نکنیم...
៕ #Psychology
════════
• استفاده نادرست از MBTI
قرار نیست ما با هر کسی که دارای تایپ جفت ما هست حتما بسازیم، چون فرد به فرد متفاوته و باید تمایز های خاص افراد رو لحاظ کرد. شما ممکنه از فردی با تایپ XXXX خوشتون بیاد و از یک نفر دیگه با همون تایپ بیزار باشید، این به معنای خوب یا بد بودن اون...
៕ #Psychology
════════
• استفاده نادرست از MBTI
بهانه کردن تایپ برای انجام ندادن و ابزار ناتوانی در یک کار، اصلا حرکت درستی نیست. در این هنگام باید از خودتون بپرسید هدف من از تست MBTI و فهمیدن تایپ شخصیتیم چی بوده؟ اینکه برای ناتوان پنداشتن خودم دلیل و توجیهی پیدا کنم؟ خیر. شما تست دادید تا...
៕ #Psychology
════════
• استفاده نادرست از MBTI
- محدود سازی و شرطی کردن خود، امری غلط در جامعه MBTI
"شریک زندگی من باید تایپ XXXX رو داشته باشه چون من فقط با این تایپ میسازم."
"من فقط با هم تایپ های خودم دوست میشم."
"من از افرادی که تایپ شخصیتی XXXX رو داشته باشن بدم میاد."
"من تایپ XXXX...
៕ #Psychology
―――———―――
• استفاده نادرست از MBTI
چون INFP هستم پس استعداد نویسندگی دارم.
چون ISTJ هستم پس تعهد کاری بالا دارم.
چون INTP هستم قدرت تحلیلگری بالا دارم.
چنین طرز فکری روی دیگهای هم داره:
چون ... هستم نمیتونم احساسات رو درک کنم.
چون .... هستم تنبلم.
چون .... هستم سر قرارها...
៕ #Psychology
―――———―――
• شخصیتشناسی MBTI چیه و چه کمکی به من میکنه؟
شخصیتشناسی با مدل MBTI ابزاریه که به کمک اون میتونید با ظرافتهای شخصیت خودتون و عزیزانتون آشنا بشید و از مزیتهای اون در حوزههای شخصی، کاری و بهبود روابط کاری یا عاطفی استفاده کنید. MBTI ابزاریه که ذهن شما رو باز میکنه...