متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

مقاله روانشناسی: در باب تفکر انتقادی

• نویسنده موضوع EUROS
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 10
  • بازدیدها 278
  • کاربران تگ شده هیچ

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
در باب تفکر انتقادی
نویسنده : ماری هیث
این مقاله با ارایه تعریفی از تفکر انتقادی آغاز گردیده و با بررسی مسیری که نویسنده برای تبدیل شدن به یک متفکر نقاد طی کرده، ادامه می یابد. دو مانع )عمده ( بر سر راه تفکر انتقادی بررسی می گردد: عدم تایید فرهنگی انتقاد )از سوی جامعه( و سوءتعبیر شدن )یکی بودن( تفکر انتقادی با انتقاد. در پاسخ به آن ، منافع -و نه فقط خطرات فرهنگی و فردی- تفکر انتقادی را به مناقشه می گذارد. این نکته را نشان می دهد که چگونه می توان امکانات فرهنگی را که مدافع انتقاد هستند، یافت. عالوه براین، )عقیده داردکه(تحلیل های انتقادی می بایست به عنوان یک فرایندحمایتی جمعی برای تفکر انتقادی و نه) به عنوان( نوعی انتقاد خصمانه، شناخته )وبکار گرفته( شوند. به عنوان رئوس مطالب، برخی ابعاد...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

امضا : EUROS

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
مقدمه
در اصل، تفکر انتقادی را می توان » هنر تحلیل و ارزیابی تفکر، با گرایش به ارتقاء آن« تعریف کرد )بل، الدر، به نقل از هوکس، 2010 ،ص 9 .)با اندکی تمرکز بیشتر بر روی دستاوردهایی که امیدواریم بدانها دست یابیم، تفکر انتقادی را می توان به صورت » عادت به اطمینان یافتن از صحت فرضیات و اینکه عملکرد ما نتایجی را که میخواهیم، در پی دارد یا خیر«)بروکفیلد، 2012،ص 14 ،)تعریف کرد. این مقاله ، پس از نگاهی اجمالی به تفکر انتقادی، به برخی موانع تفکر نقاد اشاره میکند و سپس روش هایی برای بکارگیری نقد یک بحث معمولی، ارایه پیشنهاد یا اجرا، ارائه میدهد. در ابتدا، تجربه شخصی خودم بود که مرا قانع ساخت که تفکر انتقادی می تواند زندگی افراد و جوامع را تحت تاثیر قرار دهد. لذا، مقاله را با توضیح اینکه چگونه با...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
تجربه شخصی از تفکر انتقادی
ِرسفیدپوس ِت آنگلو
من در یک خانواده ی محافظه کا -استرالیایی، در اواسط دهه 1960 ،به دنیا آمده ام. والدین من مردم خوبی هستند که زندگی خود را وقف خانواده و دوستان کرده اند و داوطلبانه وقت شان را برای بهترکردن جامعه پیرامونشان صرف کرده اند. با این حال، )جامعه( سفیدپوس ِت استرالیا در دهه 1960 ،جای چندان متفکرانه ای نبود. والدین من بیشتر عمر خود را در منطقه ای روستایی سپری کردند که هنوز هم بدلیل )وجود( نژادپرستی علیه بومیان، که بخش اعظم جمعیت آنجا را تشکیل میدهند، مشهور است. من در حالی بزرگ شدم که می شنیدم بزرگساالن در مورد بومیان استرالیا به گونه ای اهانت آمیز، تحقیرآمیز و آشکارا، نژادپرستانه، صحبت میکنند؛ با اینکه اغلب اذعان داشتند که هر نژادی مردمان خوب و بد...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
موانع تفکر انتقادی

الزاما همانند هر فرایند موشکافانه ای، می تواند طاقت فرسا باشد. هرگونه بررسی اخالقی ممکن ً تفکر انتقادی آرامشبخش نیست. است زمان بر باشد و باخطراتی روبرو شود. ممکن است نیازمند آموختن چیزی باشد که »شیوه تفکر یا رفتار عرفی را بر هم میزند و مردم را با نمودهای مختلفی از قدرت و چگونگی درگیر شدن با آن ها« روبرو میکند. . .)دومار، پریرا، . )129ص،2012 با این حال، اشتباه است اگر فکر کنیم تمام این سختی ها بدلیل بکارگیری تفکر انتقادی بوجود می آید. کنار گذاشتن تفکر انتقادی به منظور راحت بودن یا آرامش داشتن، ریسک هایی در پی خواهد داشت. انتقادی فکر کردن، برشمردن آن افکار و عمل بر طبق آنها، همگی دارای ریسک ها و هزینه هایی بالقوه است. با این حال، بی ارادگی و زدوبند در رفتارهای...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
عدم تایید فرهنگی

)انتقاد( گاهی اوقات، اطالعات یا ابزارهای مورد نیاز برای درگیر شدن با تفکر انتقادی، به آسانی در دسترس نیستند. محیط هایی که من در آنها رشد کرده و تربیت شده ام، برای ترغیب یا اجبار من به اطاعت طراحی شده بودند، نه برای سوال کردن. آگاهم ازاینکه من تنها کسی نبوده ام که در بافتی بزرگ شده که )در آن( پرس و جو به شیوه ای فعاالنه تضعیف میشده و انفعال، پاداش میگرفته است. چنین تربیتی باعث نشد تا من تفکر انتقادی را نامناسب بیابم. بلکه باعث شد تا احتمال انتقادی فکر کردن برایم نامشهود شود. گاهی اوقات درمیافتم که از دنبال کردن افکار خودم نسبت به استنتاجات دیگران، در هراسم و حتی فراتر از این، هراس دارم که این عقاید را با دیگران درمیان بگذارم یا به آنها عمل کنم. سعی کردم منابعی فرهنگی...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
تفکر انتقادی شبیه انتقاد نیست

برخی در برابر تفکر انتقادی مقاومت میکنند زیرا عقیده دارند تفکر انتقادی و انتقاد – عیب جویی از دیگری یا دیگران – یکی بین تفکر انتقادی و انتقاد ارتباط وجود ندارد. همانطور که بل هوکس گفته :» تفاوت معنی داری وجود دارد میان هستند. الزاماً انتقادی که در پی بسط و پیشرفت پیامدهاست تا آن انتقاد آسیب زایی که دنبال حمله و دا؛ون کردن است« )هوکس، .)137ص،2010 حتمال کامالً وجود دارد که بازخورد به گونه ای )به فرد یا دیگران( داده شود که طرف مقابل، شخصاً این ا تخریب شود و به قصد آسیب زدن به باور و اشتیاق گیرنده، ارائه گردد. بسیاری افراد هستند که خاطراتی در مورد چنین برخوردهایی دارند، و این )مساله( منجر به آن میشود که از خودمان بپرسیم که آیا چیزی به غیراز تعریف و تمجید هم می...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
برخی ابعاد تفکر انتقادی

حال که ویژگی های گسترده تفکر انتقادی انجام شد، می خواهم برخی استراتژی های خاص که به نظرم در بازبینی تفکرات خودم و دیگران موثر بوده است، را پیشنهاد بدهم. قرار نیست لیستی از مثال ها ارایه دهم بلکه تالشی است برای ساختن ابزاری که ممکن است در بکارگیری تفکرتقاد مفید باشد. منطقی بودن اگر ادعای ارایه شده قالب بحث و گفتگو به خود بگیرد، میتوانیم بپرسیم آیا این بحث منطقی است؟ آیا این بحث بر پایه صغری کبری و قیاس منطقی بنا شده است؟ آیا قیاس نتیجه ها را در پی دارد؟ اگر محتوای )پاسخ به این سوالالت( متناسب نبودند –در امر ادعای مربوط به واقع- دلیلی وجود ندارد که قانع شویم. شواهد اگر ادعای ارایه شده به عنوان یک امر واقعی مطرح شده، ممکن است بخواهیم تا شواهدی برای واقعی بودن...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
چشم اندازهای جایگزین:

اگر تشخیص دهیم که ادعا)ی ارایه شده( از دیدگاهی خاص نشات گرفته )یا بخواهیم تاثیر دیدگاه بر روی این ادعا را بررسی کنیم(، می توانیم بپرسیم چه دیدگاه های دیگری وجود دارند که در مورد این ادعا چیزی گفته اند؟ آنها ممکن است چه تاییدهایی به این ادعا بدهند؟ آنها این ادعا را میپذیرند یا رد میکنند؟ چرا؟ پیشنهاداتی که خودمان در مورد این ادعا ارایه میدهیم، بی اندازه مفید خواهند بود، زیرا چشم اندازهای ما به نظر خودمان طبیعی و بهنجار هستند. چه کسی سود میبرد، چه کسی هزینه میدهد؟ نفع این ادعا چیست؟ هزینه های آن چیست؟ چه کسی ازین پیشنهاد سود میبرد؟ چه کسی قرار است هزینه های آن را متحمل شود؟مهم است به خاطر بسپارید که همانطور که جهانی میاندیشید، محلی نیز بیندیشید. بررسی سکوت ها...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
آزمودن فرضیات

من عقیده دارم که تفکر انتقادی ما را ملزم میسازد تا از سطح ظاهری اطالعات، رفتار یا مباحث، عمیق تر شویم. میتوانیم بپرسیم که در این موقعیتی که بررسی میشود، چه چیزی فرض شده است؟ آیا این فرضیات صحیح هستند؟ و آیا این فرضیات برای کلیه افرادی که در بافتی مشابه قرار میگیرند، صدق میکند؟ میتوانیم در نظر داشته باشیم که چه سواالتی ممکن است به ما کمک کنند تا در این موقعیت فراتر از دیدگاهی سطحی از موقعیت برویم. گاهی اوقات آزمودن، صحت فرضیات ما را تایید می کند. با این حال اگر متوجه شدیم که فرضیاتمان غلط هستند، میبایست آماده باشیم تا آنها را رها سازیم، اهمیتی ندارد که با چه شوری آنها را نگه داشته باشیم)بروکفیلد، 2012 ،ص38 .)بعید است بدون کمک دیگران ، فرضیاتمان را آشکار سازیم – خود-انتقادی...

EUROS

کاربر خبره
سطح
35

ارسالی‌ها
3,509
پسندها
32,095
امتیازها
71,673
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
واسطه و پیام
احتماالً در هر ارتباطی، هم پیام های آشکار و هم پیام ناآشکار وجود دارد. حتی اگر فردی که ارتباط برقرار میکند قصد نداشته باشد هشیارانه پیام ناآشکاری بدهد، به نظر آن فرد کامالً طبیعی و بهنجار است که این )پیام ها( بی آنکه دیده شوند، رد شوند. بنابراین، پرسش پیرامون اینکه پیام های آشکار و ناآشکار یک ادعا چه هستند، مفید است. سپس می توانیم بپرسیم که چگونه واسطه انتخابی ما را دعوت میکند تا پیام ها ی آشکارو ناآشکار را بپذیریم. آیا واسطه ما پاسخی احساسی رافرامیخواند که احتماالً ما را به سمت پذیرش پیام ها سوق میدهد؟ گاهی اوقات در حین دیدن یک فیلم یا برنامه ای تلویزیونی، تصاویر و موسیقی از من دعوت میکنند تا با فرد یا رفتاری که بطور معمول)از نظر( من قابل اعتراض بوده، همدردی کنم. با توجه...