•|بسم الله الرحمن الرحیم|•
عرض سلام خدمت تمامی اعضا محترم یک رمان
بنا به تصمی مدیران مجموعه، از این پس نقد تگ شعرها برای آگاهی نویسنده از نقاط ضعف و قوت خود در این تاپیک قرار داده میشه.
توجه کنید که بعد از نقد تگ، شما مجدداً میتوانید برای اشعار خود درخواست بدهید.
•••
مواردی در رابطه با مخزن تگ دهی: √ به این موضوع توجه داشته باشید که برای تگ تنها دوبار میتوان درخواست داد، و اگر بار دوم درخواست دادید در صورتی که ایرادات ذکر شده در نقد تگ را رفع نکردید با درخواست تگ مجدد شما موافقت نخواهد شد. √ نقدها در کمال انصاف است،...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
عنوان:
عنوان اصلی شعر متشکل از دو کلمهی کلاف و ذهن است که به نوعی اوضاع بغرنج و درهم ذهن را به نمایش میگذارد. ذهن کلمهای عامه و در دسترس و آمیزش آن با کلاف، ترکیبی زیبا را پدید میآورد؛ اما بهتر است ترکیب ذکر شده از نظر آوایی و خوشزبانی مورد بازبینی شاعر قرار گیرد.
وزن:
با توجه به قالب شعر(سپید) انتظار وزن خاصی را نداریم که در اشعار مشاهده میشود.
ایده
شاعر به نوعی اضطراب، دلهره، ترس و در کل افکار آشفتهی ذهن را به صور گوناگون تصویر میکشد که موضوعی متداول به شمار میرود.
آرایه:
در مجموعه اشعار، آرایههای جانبخشی، تشبیه، تناسب، استعاره، پارادوکس و ... دیده میشود که سطح مطلوبی از آرایه را انتقال میدهد؛ اما اشعار، تعادل مناسب را در...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
عنوان:
عنوان اصلی شعر متشکل از دو کلمهی وجود و متغیر است که به نوعی بیثباتی و بیقراری روح را به نمایش میگذارد؛ اما هرچه پیش میرویم از بار معنایی جلد اشعار کاسته شده و اشعار دچار پرش موضوعی میشوند.
وزن:
وزن اشعار گاها به هم ریخته و افت کرده، نهایتا خواننده دچار مشکل خوانش میشد. هرازگاهی نیز انتهای ابیات به گونهای به چشم میخورد که قافیه به نادرستی استفاده شده. به زبان دیگر، بعضی ابیات، قافیهای صحیح و بیعیب را نداشتند.
ایده:
متاسفانه پرش موضوعی به قدری زیاد بود که خواننده از حال و هوای اشعار بیرون کشیده میشد و ارتباط لازم و صمیمی، بین شعر و خواننده را ایجاد نمیکرد.
برای مثال شاعر از درد جدایی، نامردی معشوق، درد و رنج نوشته و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
"نقد مجموعه اشعار شعله خاموش عشق"
***
تحلیل عنوان:
عنوان «شعله خاموش عشق» به طور مؤثری لحن کل شعر را مشخص میکند و مضامین متضاد از دست دادن، شور خاموش شده و پیامدهای عشقی را که رنگ باخته است، نشان می دهد. استعاره "شعله" شدت عشق را به تصویر می کشد، در حالی که "خاموش شده" حس پایان پذیری و ناامیدی را برمی انگیزد. عنوان هم تداعی کننده و هم نمادین است و خواننده را برای روایتی غرق در آشفتگی عاطفی آماده میکند...هرچند تکراری و کلیشهوار.
••• ساختار و فرم:
این شعر در آمیزهای از قالبهای قطعه و غزل سروده شده است، ساختارهای سنتی شعر فارسی که بر عمق عاطفی و زیبایی غزلی تأکید دارد. فرم *غزل* با دوبیتیهای قافیه و مکرر خود، به...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
"نقد مجموعه اشعار از میعادگاه دل"
***
1. تحلیل عنوان:
- ارتباط: عنوان "از میعادگاه دل" یک ترکیبی اضافیست که بلافاصله حس عمق عاطفی و صمیمیت را برمیانگیزد. نقطه ملاقاتی برای احساسات، خاطرات و تأملات پیشنهاد میکند که به خوبی با مضامین بررسی شده در شعرها، مانند عشق، اشتیاق و گذر زمان همسو میشود.
- سمبولیسم: این عنوان دارای اهمیت نمادین است زیرا دلالت بر این دارد که قلب با تمام احساساتش به عنوان محل تجمع تجربیات روایت شده در مجموعه عمل میکند. این نمادگرایی در سراسر اشعار طنین انداز است، جایی که قلب به عنوان یک شخصیت مرکزی که وزن عشق و از دست دادن را تحمل میکند، به تصویر کشیده میشود.
- اثربخشی: عنوان هم فریبنده و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
"نقد مجموعه اشعار محابا" ***
تحلیل عنوان: محابا عنوانی تک کلمهای به معنای احتیاط، بیم و ترس است. در نگاه اول، این گونه به مخاطب القا میشود که شاعر قصد دارد از بیم و ترس هایی که در زندگی تجربه کرده سخن بگوید. ارتباط عنوان با شعر: عنوان انتخابی، به خوبی توانسته محتوای شعر را پوشش داده و با آن ارتباط ایجاد کند؛ این موضوع در اشعار کاملا ملموس بوده و به خوبی ارتباط میان این دو احساس میشود. فرمهای استاندارد : قالب اشعار ترکیبی از غزل، مثنوی، رباعی و نو میباشد و از آنجا که مدیریت چند قالب در کنار هم به توجه و تبحر فوق...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
تجزیه و تحلیل عنوان: تا آن و سماع!
ابتدا معنای لغوی را بررسی میکنیم.
سَماع در لغت به معنی شنیدن، شنوایی و آوای گوشنواز است. در اصطلاح صوفیان سماع به معنی خواندن آواز یا ترانه عرفانی توسط قوال یا قوالان (گاه همراه با نغمه ساز) و به وجد آمدن شنوندگان در مجالس «ذکر جلی» است.
شاید منظور از شاعر مدت زمانی است که باید سپری کند تا باز آن نوای گوش نواز را بشنود.
همچین سماع به نوعی رقص نیز گفته میشود و شاید اشاره بر آن داشته و میخواهد بگوید این ایام را تا زمانی که موعد آن رقص زیبا و شادمانی برسد، سپری خواهد کرد.
محتوای شعر تمی تراژدی داشته و به خوبی غم شخص را عیان میسازند.
عنوان میتواند...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.