غذای محلی غذاهای محلی شیراز

  • نویسنده موضوع Deleted
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 15
  • بازدیدها 189
  • کاربران تگ شده هیچ

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #11
کوفته هلو
یکی از غذاهای محبوب و لذیذ شهر شیراز را می‌توان کوفته هلوی شیرازی عنوان کرد. کوفته‌های زیادی در شهرهای مختلف ایران تهیه می‌شود، اما بی‌شک کوفته هلوی شیرازی یکی از خوش‌طعم‌ترین آن‌ها به شمار می‌رود.

در این نوع کوفته، گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، هویج، پیاز، تخم مرغ و ادویه به کار رفته و علت نامگذاری آن به شکل ظاهری و رنگ آن مربوط می‌شود، اما برخی به اشتباه تصور می‌کنند که یکی از مواد اصلی این غذا میوه هلو است.

ترکیب رب، هویج و سبزی‌های معطر هم نوید یک سس خوشمزه را می‌دهند، که نمی‌توان بی‌تفاوت از آن گذشت. توجه داشته باشید که برخی از کشمش، زرشک، کشمش، گردو و پیاز سرخ شده برای مواد میانی این کوفته استفاده می‌کنند. در سفر خود به شیراز، لذت صرف کوفته هلوی شیرازی را از دست ندهید.
 

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #12
لوبیا پلو شیرازی
منحصر به فردترین و جذاب‌ترین غذای سنتی شیراز را می‌توان لوبیا پلو معرفی کرد. شاید با خود بگویید که لوبیا پلو در همه شهرهای ایران طبخ می‌شود و منحصرا به شیراز تعلق ندارد، اما حقیقت این است که شیرازی‌ها در لوبیا پلوی خود برخلاف لوبیا پلویی که در سایر شهرهای ایران تهیه می‌شود، از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبز استفاده می‌کنند.

برای تهیه لوبیا پلو شیرازی به لوبیا چشم بلبلی، گوشت تکه‌ای یا چرخ کرده، برنج، شوید، زعفران، دارچین، نمک و فلفل نیاز است.

لوبیا پلو شیرازی به دلیل داشتن گوشت و لوبیا چشم بلبلی یک غذای مقوی و سالم به شمار رفته و طعم بی‌نظیری دارد. بهتر است بدانید که برخی در این غذا به جای گوشت از مرغ استفاده می‌کنند. سالاد شیرازی در کنار لوبیا پلو به بهبود طعم آن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #13
۱۳- دمپختک
از دیگر غذاهای سنتی شیراز می‌توان به دمپختک آن اشاره کرد که یکی از خوشمزه‌های سفره شیرازی‌ها به شمار می‌رود. دمپختک از غذاهای محبوب شیراز بوده که در همه فصل‌های سال علی‌الخصوص فصل زمستان طبخ می‌شود.
تهیه این غذا بسیار ساده بوده و در آن از برنج، عدس، هویج، کلم پیچ، ادویه و سبزی‌هایی همانند تره، جعفری، شوید، ریحان و ترخون استفاده می‌شود. در این غذا گوشت به کار نمی‌رود، بنابراین برای کسانی که گیاهخوار هستند و در عین حال می‌خواهند غذای مفیدی میل کنند، انتخاب خوبی به شمار می‌رود.
 

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #14
یکی از معروف‌ترین غذاهای سنتی شیراز که هر مسافری پس از ورود به این شهر، سراغ آن را می‌گیرد، آش سبزی است.
این آش مخصوص شیرازی‌ها بوده و طعم بسیار فوق‌العاده‌ای دارد. مواد اولیه آش سبزی شامل برنج، گوشت، لوبیا سفید، عدس، نخود، دارچین، روغن و سبزی‌هایی همانند تره، ترخون و شوید است.
اهالی شیراز بیشتر آش سبزی را در وعده صبحانه میل می‌کنند و بسیاری از مغازه‌ها هم آن را تهیه و به فروش می‌رسانند. جالب است بدانید که صبح‌های جمعه جلوی مغازه‌های آش فروشی شیراز صف‌های طویلی ایجاد می‌شود. یک بار امتحان کردن آش سبزی در شیراز کافیست تا عاشق آن شوید.
 

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #15
آش ماست
یکی دیگر از آش‌های محبوب شیراز، آش ماست بوده که در میان اهالی این منطقه بسیار شهرت دارد. رنگ این آش به دلیل وجود ماست در آن، روشن بوده و برای تزیین بر روی آن پیاز داغ می‌ریزند.
مواد تشکیل‌دهنده آش سبزی، شامل برنج، لپه، گوشت، پیاز، ماست، ادویه و سبزی‌های شوید و ترخون هستند. ترکیب این مواد با هم نوید یک آش خوش‌طعم را به شما می‌دهد.
 

Deleted

کاربر سایت
کاربر فعال
تاریخ ثبت‌نام
3/7/21
ارسالی‌ها
1,490
پسندها
26,301
امتیازها
61,573
مدال‌ها
56
سطح
33
 
  • نویسنده موضوع
  • #16
کوفته سبزی شیرازی
از غذاهای اصیل و محلی شیراز می‌توان به کوفته سبزی آن اشاره کرد که بسیار پرطرفدار است. در کوفته سبزی شیرازی مواد غذایی همانند گوشت چرخ کرده، نخود، پیاز و سبزی‌های ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره به کار می‌رود.
اندازه کوفته سبزی نسبت به سایر کوفته‌ها کمی بزرگتر بوده و معمولا با نان و سبزی خوردن تازه سرو می‌شود. حتما این غذای محلی را در سفرتان به شیراز امتحان کنید.
 
عقب
بالا