برای مطالعه گران اساطیر تمدن #مصر_باستان شاید همیشه نام خداوندگار #تحوت، یادآوری کننده مفاهیمی چون "ماه" یا "شب" بوده است. اما این نباید باعث شود که خدای اصلی پرسونیفیکیشن "ماه" در #اساطیر_مصر یعنی #خونسو را از یاد ببریم! #خونسو یا #خونشو به تعبیری پرسونیفیکیشن ماه است. او را به شکل شاهی رنگ پریده نقش نموده اند که تاجی دو قسمتی بر سر دارد. یک هلال نازک ماه که یک قرص کامل ماه بر روی آن سوار است. این تاج شاید معنانگار مسئله تغییر شکل ماه در...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
خونس در دو شکل ظاهر میگشته است؛ با سر شاهین و سر انسان که شاهین نماد خدای ماه است و سر انسان نماد جوانی(همچنین خونس با سر انسان همواره با سر تراشیده در حالتی که یک دسته مو کوچک دارد ظاهر میشده که جوانان نیز به تبعیت از خونس برای ورود به بزرگسالی باید سر خود را به شکل او در می آوردند). در هر دو شکل هم حلال و قرص ماه بر روی سر او قرار داشته.
زرگترین و شناخته شده ترین معبد #خونسو در اطراف شهر کارنک بنا شده که در نزدیکی معبد پدرش #آمون و مادرش #موت است. در اواخر پادشاهی جدید، فرعون رامسس سوم با شروع ساخت معبد عظیمی به #خونسو خدمت کرد. چنین بنای یادبود عظیمی، هرگز توسط خود رامسس سوم به پایان نرسید اما توسط حاکمان بعدی از جمله ژنرال های لیبی که مصر علیا را کنترل می کردند، تکمیل شد. حتی امروزه هم خرابه های معبد هنوز بسیار باشکوه است. داخل معبد #خونسو کنده کاری ها و نقاشی های مهمی مربوط به #خونسو و #آمون و #موت وجود دارد.