نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

آشنایی با ازگیل

زهـرا دُلاریـᥫ᭡

هنرمند انجمن
سطح
21
 
ارسالی‌ها
6,925
پسندها
9,683
امتیازها
55,373
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
  • #1
درخت ازگیل (نام علمی: Mespilus germanica) است، میوه ای است از خانواده گلسرخیان از سرده ازگیل ها (Mespilus) هم خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی.



خواص ازگیل, تاریخچه درخت ازگیل

ازگیل ژاپنی از فرانسه به مناطق مدیترانه راه پیدا کرد



دنیای غرب برای اولین بار بوسیله دانشمند گیاه شناسی با نام کمپفر (Kaempfer) در سال 1690 با میوه ازگیل ژاپنی آشنا گردید. فردی به نام تانبرگ (Thunberg) که این میوه را در ژاپن مشاهده کرده و توضیحات کاملی از این میوه به رشته تحریر درآورده است. به هر حال در قرن هجدهم ازگیل ژاپنی به عنوان یک درخت زینتی به اروپا معرفی شد، ولی در قرن نوزدهم ارقام با میوه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : زهـرا دُلاریـᥫ᭡

زهـرا دُلاریـᥫ᭡

هنرمند انجمن
سطح
21
 
ارسالی‌ها
6,925
پسندها
9,683
امتیازها
55,373
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
  • #2
میوه کروی شکل و قهوه ای رنگ درخت ازگیل

میوه ازگیل بسیار سخت و اسیدی است و تا زمانیکه خوب رسیده نشود قابل خوردن نیست. گوشت ازگیل پس از رسیدن از رنگ سفید به قهوه ای تغییر می یابد و کاملاً نرم و شیرین می شود و مردم به آن خرمای گیلان نیز می گویند. ازگیل را به صورت خام به عنوان میوه ای لذیذ، مطبوع و تقویت کننده مصرف می کنند. از ازگیل جهت تهیه شربت و کنسرو ازگیل نیز استفاده می شود.


ازگیل در مکانی سایه روشن در جنگل های آفتابگیر رشد می کند و خاک مرطوب، سبک و شنی با خاک برگ یا خاک سنگین رسی و به خوبی زهکشی شده برای کشت آن مناسب است.



طبقه بندی علمی

فرمانرو: گیاهان

Division: گیاهان دارویی

رده: دولپه ای ها

راسته: رزالس

تیره: گلسرخیان

زیرتیره: مالیده

سرده: ازگیل ها...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : زهـرا دُلاریـᥫ᭡

زهـرا دُلاریـᥫ᭡

هنرمند انجمن
سطح
21
 
ارسالی‌ها
6,925
پسندها
9,683
امتیازها
55,373
مدال‌ها
33
  • نویسنده موضوع
  • #3
کاشت

بذرهای ازگیل بسیار سفت و محکم و نفوذ ناپذیرند به همین خاطر بعید است در همان سال اول تا پیش از گذراندن دو زمستان جوانه بزنند.

برای کشت تجاری آن معمولا بذرها را برای مدت کوتاهی در اسید سولفوریک می خوابانند تا پوسته بذر باز شود البته این کار بایستی با دقت زیاد انجام شود وگرنه بذر آسیب می بیند. باغداران خانگی می توانند به جای اسید، بذرها را به مدت 2 ساعت در آب گرم بگذارند و سپس به مدت 3 تا12 ماه در محلی سرد با دمای 10 تا 35 درجه سانتیگراد نگه دارند.

همچنین ازگیل را می توان به درخت گلابی پیوند زد.



ازگیل در تمام جنگل های شمال ایران ارسباران تا گلی داغ و چناران از بجنورد و در تمام ارتفاعات سواحل دریا تا ارتفاعات بالای جنگل انتشار دارد. در دامنه های جنوبی البرز در دره کرج و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : زهـرا دُلاریـᥫ᭡

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا