فال شب یلدا

تاریخ جهان رژیم غذایی روم باستان

  • نویسنده موضوع FATEMEH ASADYAN
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها 175
  • کاربران تگ شده هیچ

FATEMEH ASADYAN

مدیر بازنشسته
سطح
32
 
ارسالی‌ها
2,216
پسندها
26,172
امتیازها
51,373
مدال‌ها
45
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #1
حجم زیادی از آثاری که در موزه‌ها به نمایش گذاشته می‌شود، متعلق به ظروفی است که در دوران مختلف، کاربری‌های آیینی یا عملی داشتند. ظروفی مانند کوزه‌های سفالی، بشقاب، جام و خیلی چیزهای دیگر. با دیدن این ظروف و سایر آثار قابل بازدید، ناخودآگاه زندگی صاحبان آنها را تصور می‌کنیم. در این تصورات، حتّی زمانی که به میهمانی‌های پرزرق‌وبرق فکر می‌کنیم، خوراک نادیده گرفته می‌شود. شما ممکن است ساختمانی را که میهمانی برگزار شده در ذهنتان تصویرسازی کنید، یا مثلا لباس شرکت‌کنندگان را، اما کمتر کسی به میز غذا با جزئیات آن فکر می‌کند. امروز می‌خواهیم درمورد همین میزهای غذا در روم باستان صحبت کنیم. باید یادآوری کنیم که آنچه میخوانید سنت تغذیه و آشپزی تمدنی است که قدمتش به قرن اول میلادی باز می‌گردد...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATEMEH ASADYAN

مدیر بازنشسته
سطح
32
 
ارسالی‌ها
2,216
پسندها
26,172
امتیازها
51,373
مدال‌ها
45
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #2

سه وعده در روز برای همه؟

اشراف‌ سه وعده غذایی در روز داشتند. صبحانه که به آن ientaculum می‌گفتند، نهار که prandium نام داشت و در نهایت، به آخرین وعده روز که از همه مهم‌تر بود cena گفته می‌شد. جالب اینجاست که وعده‌های غذایی مردم عادی از اشراف کمتر نبوده و حتی یک وعده بیشتر بوده است. مردم عادی، یک وعده هم بعد از شام داشتند. هرچند که میزان غذایی که اشراف در هر وعده در اختیار داشتند اصلا قابل مقایسه با مردم عادی نبود.

مسلما آنچه در این وعده‌های غذایی استفاده می‌شد، به طبقه اجتماعی و وضعیت اقتصادی خانواده بستگی داشت. اما معمولا، نان، پنیر و میوه بخشی از صبحانه و تخم‌مرغ و سبزیجات بخشی از نهار بوده است. بهترین خوراک را برای شام نگه می‌داشتند که برای اشراف شامل...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

FATEMEH ASADYAN

مدیر بازنشسته
سطح
32
 
ارسالی‌ها
2,216
پسندها
26,172
امتیازها
51,373
مدال‌ها
45
سن
19
  • نویسنده موضوع
  • #3

مواد غذایی مرسوم و معمول

گوشت و مرغ​

گوشت قرمز، مرغ و ماهی بخشی از رژیم غذایی رومیان بود. هرچند که سهم ثروتمندان زیاد و سهم فقرا چند تکه بیشتر نبود. برای گوشت، از خوک، گوسفند، اردک و غاز استفاده می‌کردند. البته گوشت خرگوش، گراز، کبک و قرقاول هم مرسوم بود. گوشت را نمک‌سود یا خشک می‌کردند تا بتوانند برای مدت طولانی نگه دارند. صدف ، خرچنگ دریایی و خرچنگ از جمله غذاهای دریایی موجود بود و برای طعم‌دار کردن از سس ماهی معروف به گاروم استفاده می‌کردند.ثروتمندان برای به رخ کشیدن ثروتشان و تحت تأثیر قرار دادن میهمانان، گاهی حیواناتی مانند طاووس و شترمرغ را آماده می‌کردند.

پنیر​

پنیر هم یکی دیگر از محصولات پرمصرف بود. نگهداری و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MosleM

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا