نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

طبیعت درخت کاکائو

  • نویسنده موضوع گوربائیل
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 11
  • بازدیدها 245
  • کاربران تگ شده هیچ

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #1
Titr-cacaojpg-370x195.jpg
کاکائو گیاهی است از خانواده Sterculiaaceae با نام علمی تئوبروما (Theobroma Cacao) و از تیره پنیرکیان است. Theobroma ترکیبی یونانی تشکیل شده از theo به معنای خدا و bromine/brosis به معنای غذا و در اصطلاح به معنای غذای خدایان است.

کاکائو یکی از لذیذترین طعم هایی است که هر انسانی چشیدن آن را در زندگی خود تجربه می کند. معمولا در نواحی گرمسیری و به ویژه در آمریکای جنوبی، آفریقا و اندونزی رشد می کند و به کاهش دما نیز بسیار حساس است.

کاکائو از درختان مثمر به شمار می رود، گیاهی از خانواده پنیرکیان است که در مناطق گرمسیری رشد می کند. در واقع کاکائو را از میوه این گیاه به دست می آورند، میوه کاکائو در درون غلافی کشیده قرار دارد که در هر غلاف چندین دانه کاکائو...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #2

480-360-2-2.jpg

مشخصات گیاهی کامل درخت کاکائو:​

کاکائو در واقع جزء خوشمزه ترین خوراکی های جهان به شمار می رود که طرفداران زیادی دارد به همین دلیل از تراز تجاری و ارزش غذایی بالایی برخوردار است. از پر خاصیت ترین مواد موجود در دنیا در عصر حاضر محسوب می شود، کاکائو این ماده ارزشمند را از درختی به همان نام تهیه می کنند. در اصل بومی مناطقی از آمریکای جنوبی و مکزیک است که در نواحی گرمسیری رشد می کند، گیاهی از خانواده پنیرک است.

درختی همیشه سبز به شمار می رود که ارتفاع آن به حدود 4 تا 8 متر می رسد. جالب است بدانید که بیش از 40 درصد کاکائو جهان توسط ساحل عاج، غنا و اندونزی تولید می شود که بیشترین فرآوری آن توسط...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #3
beautiful-tree-yellow.jpg

تاریخچه درخت کاکائو:​

درخت کاکائو در حدود ۲۰۰۰ سال پیش، توسط تمدن مایا کشت شد. مایایی ها برای نخستین بار دانه کاکائو را خشک کرده و از آن در تهیه غذاهای مختلف استفاده نمودند. البته گفته می شود کاکائو هزاران سال قبل تر از آن نیز وجود داشته است. اسپانیایی هایی افرادی بودند که دانه کاکائو را از این سرزمین ها به سرزمین های دیگر بردند.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #4
480-360-3-2.jpg
دانه های این میوه، همان دانه های کاکائو را تشکیل می دهند و تلخ و ترش هستند.

این دانه ها هیچ شباهتی به چیزی که ما به عنوان کاکائو می شناسیم ندارند و بیشتر شبیه بادام هستند.

بهترین میوه ها در زمان بلوغ درختان به عمل می آیند و ده سال طول میکشد تا درخت کاکائو به بلوغ برسد.

هر درخت کاکائو حدود ۵۰ تا ۶۰ میوه در سال تولید می کند و میزان تولید هر درخت در سال چیزی حدود ۱۰-۷ کیلو دانه خواهد بود.

هر دانه کاکائو شامل پروتئین، کره کاکائو، نشاسته، کافئین، تئو برومین و روغنهای آروماتیک بودار است.

عطر دانه های کاکائو به نژاد، گونه درخت، خاک، دما، میزان رطوبت و شرایط آب و هوایی بستگی دارد.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #5
480-360-1-1.jpg

انواع درخت کاکائو:​

از ارقام مختلف درخت کاکائو می توان به موارد زیر اشاره نمود.

کاکائو Cirollo:

کاکائو Cirollo از گونه های کمیاب به شمار می رود که خود دارای ارقام و واریته های مختلفی است. این گیاه را بیشتر در مناطق مرکزی و جنوبی آمریکا کشت می کنند. رشد مناسبی دارد و تا حدود زیادی در برابر آفات و بیماری ها مقاوم است.

کاکائو Forastero:

کاکائو Forastero را بیشتر در مناطقی از آفریقا کشت می کنند که البته در مناطقی از آمریکای مرکزی و جنوبی نیز یافت می شود، نسبت به سایر واریته ها از رشد سریعی برخوردار است و از سوی دیگر محصول بیشتری را نیز تولید می کند.

کاکائو Trinitario:

کاکائو Trinitario در بیشتر مناطق به خصوص...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #6
delicious-cocoa-good.jpg

کاشت بذر درخت کاکائو:​

در کشت بذری ابتدا دانه یا بذر کاکائو را از غلاف خارج کنید برای این منظور با استفاده از یک چاقو تیز غلاف را برش و دانه ها را برداشت کنید و توجه داشته باشید دانه ها آسیبی نبینند، سپس دانه ها را از قسمت گوشتی جدا کنید و با استفاده از آب بشویید تا بذرها تمیز شوند، توجه داشته باشید که قبل از کاشت بذر باید جوانه تشکیل شود، برای این منظور بهترین روش این است که یک دستمال مرطوب تهیه و بذرها را در داخل آن قرار و در داخل یک بطری یا شاسی گرم برای جوانه زنی بهتر قرار دهید، اگر شرایط رشد ایده آل باشد گیاه پس از 5 تا 7 روز جوانه می زند؛ زمانی که بذر ریشه دار شد بذر گیاه را در داخل خزانه یا گلدان و در خاک مناسب بکارید، با...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #7

مارکوتینگ یا خواباندن هوایی:​

در روش کاشت مارکوتینگ یا خواباندن هوایی ابتدا لازم است اقدام به حذف نواری باریک از پوسته شاخه را انجام دهید و سپس محل مورد نظر را با استفاده از خزه و خاک اره مرطوب نمایید و با استفاده از صفحات مربوط به پلی اتیلین ببندید، پس از گذشت مدتی ریشه از محلی که برش را انجام داده اید رشد می کند که در این زمان بلافاصله باید شاخه را از زیر محل برش خود قطع کنید و آن را خزانه، گلدان یا زمین اصلی برای رشد بکارید.

روشهای هرس درخت کاکائو:​

هرس درخت کاکائو یک یا دوبار در سال انجام می شود تا به فرم طبیعی خود برسد، بهترین زمان برای هرس درخت کاکائو پس از برداشت غلاف دانه است که به هنگام هرس می بایست شاخه های خشک شده و دارای علائم بیماری...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #8
about-the-cocoa-tree.jpg

شرایط اکولوژیک رشد درخت کاکائو:​

درخت کاکائو برای رشد و باردهی نیاز به شرایط محیطی مناسب دارد.

ارتفاع:
ارتفاع این گیاه متغیر و بین 4 تا 10 متر است.

نور:
درست است که درخت کاکائو خاص مناطق گرمسیری است ولی نکته ای که وجود دارد این است که باید از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشید به همین دلیل در مزارع کاکائو ردیف هایی از درختان بلند را برای محافظت از این درخت کشت می کنند که علاوه بر ایجاد مانع برای عدم تابش نور مستقیم خورشید درخت را از وزش بادهای شدید حفظ می کند.

دما:
دمای مناطق گرمسیری را برای رشد و نمو می پسندد که متوسط دمای سالانه آن بین 30 تا 32 درجه سانتی گراد است و متوسط حداقل دمای سالانه 18 تا 21 درجه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #9

آفات و بیماری های درخت کاکائو:​

از آفات و بیماری رایج درخت کاکائو می توان به موارد زیر اشاره نمود.

حشرات برگخوار:
حشرات برگخوار مهمترین آفت درخت کاکائو به شمار می رود که همانطور که از نامش پیداست از برگ گیاه تغذیه و خسارات زیادی را به بار می آورد. برای کنترل این بیماری می توانید از سموم شیمیایی استفاده کنید.

حشره conopomorpha cramerella:
حشره conopomorpha cramerella به میوه گیاه خسارت وارد می کند، این حشره غلاف میوه را سوراخ و به بافت میوه و دانه آن آسیب وارد می کند که برای کنترل آن می توانید از سموم مختلفی استفاده کنید.

موش و بندپایان:
موش و سایر بندپایان نیز به گونه های مختلف به درخت کاکائو خسارت وارد می کنند.

بیماری های قارچی:...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Kuhiyar*

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #10
hot-and-sweet-chocolate.jpg

خواص درخت کاکائو:​

خواص کاکائو عبارت اند از:
  • از ابتلا به سرطان جلوگیری می کند.
  • قلب را تقویت و به عنوان دارویی انرژی بخش قابل استفاده است.
  • خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و انگل را از بین می برد.
  • سرشار از آنتی اکسیدان است.
  • باعث کاهش استرس می شود.
  • آرامش بخش است.

کاربرد درخت کاکائو:​

از کاکائو استفاده های مختلفی به قرار زیر می کنند.
  • پس از فرآوری به صورت تازه قابل استفاده است.
  • در صنایع مختلف شکلات و کاکائو از آن استفاده می کنند.
  • برای تهیه کیک از آن استفاده می کنند.
  • در تهیه نوشیدنی با طعم کاکائو کاربرد دارد.
  • خواص دارویی و درمانی دارد و در طب سنتی کاربرد دارد.
...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا