نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

طبیعت درخت بلوبری

  • نویسنده موضوع گوربائیل
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 4
  • بازدیدها 165
  • کاربران تگ شده هیچ

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #1
20210508140146.png
این میوه از جدیدترین میوه‌های ریز می‌باشد که در قرن 20 اهلی شده است. میوه‌های آن سته یا حبه آبی‌ رنگ و خوراکی می‌باشند که ارزش غذایی بالایی دارد. میوه‌ی بلوبری یا مستقیما مصرف می‌شوند یا اینکه به شکل‌های مختلف مثل مربا، ژله، دسرها، نوشیدنی‌ها و ... فراوری می‌شوند. این میوه‌ها سرشار از فالونوئیدها، تانن‌ها، اسیدهای فنولیک و آنتوسیانین هستند و با داشتن فیبر فراوان، تانن‌ها، آنتوسیانین‌ها، ویتامین ث، اسیدهای چرب امگا-3 ،کارتنوئیدها، مواد معدنی و ... ارزش غذایی بالایی دارند. شواهدی هم از اثرات ضد سرطانی میوه بلوبری وجود دارد. آمریکا تولیدکننده اصلی این محصول است اما در ایران هنوز این میوه ناشناخته است. به دلیل اقلیم معتدل و شرایط خاکی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #2
20210508135935.png
مشخصات گیاه‌شناسی بلوبری
بلوبری با نام علمی (Vaccinium) از خانواده (Ericaceae)، گیاهی درختچه‌ای خزاندار، بومی شمال آمریکا و مناطقی از اروپا می‌باشد و در این مناطق به طور گسترده کشت و کار می‌شود. گل‌های این گیاه زنگوله‌ای و دارای 5 گلبرگ هستند که معمولا سفید رنگ و در بعضی گونه‌ها صورتی می‌باشند. تشکیل جوانه گل در انتهای ساقه‌ها و در اواخر تابستان تا اوایل پاییز صورت می‌گیرد. در سال بعد گل‌ها ظاهر و تبدیل به میوه می‌شوند. یعنی میوه روی شاخه یکساله تشکیل می‌شود. جوانه‌های رویشی در بخش‌های پایینی شاخه قرار دارند. هر جوانه گل تبدیل به خوشه‌ای می‌شود که شامل 5 تا 10 میوه می‌باشد. گل آذین خوشه‌ای است و هر خوشه ممکن است حدود 8 تا 10 میوه تولید...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #3
20210508140029.png
کاشت
بلوبری‌ها در رویشگاه‌های طبیعی در شرایط کمی سایه یا نیم سایه زندگی می‌کنند اما برای بارده‌ی اقتصادی به نور فراوان نیاز دارند. این گیاهان نیازمند زمستان خنک و تابستان گرم می‌باشند. تابستان ابری و خنک باعث شیوع بیماری و کاهش تولید قند می‌شود. این گیاه مقاومت خوبی به سرمای زمستان دارد و در هنگام خواب 20 تا 25 درجه سانتیگراد را می‌تواند تحمل کند. البته بسته به نوع گونه و رقم میزان مقاومت متفاوت است. در انواع پررشد و دارای میوه دیررس که دیر خزان می‌کنند خطر آسیب سرمای زودرس پاییزه وجود دارد. ارقام موجود در گونه چشم خرگوشی به سرما حساس‌تر می‌باشند. این گیاه سرمای دیررس بهاره حساس است و دمای 2- درجه سانتیگراد به گل‌هایی که کاملا باز شده‌اند آسیب...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Amin~

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #4
20210508140029.png
داشت
ریشه این گیاه سطحی است و اغلب ریشه‌ها تا عمق 35 -40 سانتیمتری نفوذ می‎کنند. لذا این گیاه به خشکی و کمبود رطوبت خیلی حساس است و در طی فصل رشد به رطوبت زیادی نیاز دارد و در تابستان که دما بالا است باید به طور منظم آبیاری شوند. در اثر کمبود رطوبت و تنش خشکی عملکرد و رشد این گیاه کاهش و ممکن است در حالت شدید گیاه از بین برود. آبیاری منظم از زمان گلدهی تا رشد میوه‌ها اهمیت دارد. میتوان از از پیت ماس یا سایر مواد نگهدارنده رطوبت در ترکیب خاک و همچنین از مالچ خاک اره به منظور حفظ رطوبت خاک و اجتاب از تنش خشکی استفاده کرد. البته باید از آبیاری غرقابی نیز باید پرهیز شود.

تغذیه صحیح در باروری، کیفیت و سلامت این گیاه تاثیر به...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Amin~

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #5
20210508140115.png
برداشت
این گیاهان در سن 6 سالگی به باردهی کامل می‌رسند و می‌توانند بیش از 20 سال میوه دهند. عملکرد ارقام متغیر است و هر بوته بین 2 تا 7 کیلوگرم محصول تولید می‌کند. میوه بلوبری فرازگرا است. وقتی سته‌ها به رنگ آبی روشن تبدیل شدند باید چند روز دیگر (3-7 روز) صبر کرد تا کاملا آبی رنگ و شیرین‌تر و بزرگتر شوند. در این زمان قابل برداشت خواهند بود. میوه‌ها همزمان نمی‌رسند لذا برداشت تدریجی است و حدود 8-6 هفته به طول می‌انجامد (یک یا دو بار در هفته). در این زمان در اثر تماس با دست به راحتی جدا می‌شوند. با فشار انگشت اشاره و شست میتوان فهمید میوه رسیده است و آن را جدا کرد. میوه‌های سفت‌تر در برداشت بعدی جدا می‌شوند. زمان برداشت بسته به نوع و رقم بلوبری و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Amin~

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا