نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

طبیعت درخت گیلاس

  • نویسنده موضوع گوربائیل
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 11
  • بازدیدها 366
  • کاربران تگ شده هیچ

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #1
take-look-cherry-tree-370x208.jpg
گیلاس یکی از خوشمزه ترین و محبوب ترین میوه هاست. این میوه شیرین و آبدار، کوچک و در رنگ هایی از زرد تا سرخ مایل به سیاه است. هسته گیلاس بسیار سفت و کوچک است که دور آن را گوشت پوشانده است. فصل گیلاس اوایل تیر و اواخر اردیبهشت است.

ارتفاع درخت گیلاس بین 6 تا 9 متر است. شکوفه های گیلاس بسیار خوشبو، معطر و زیبا هستند که در اوایل بهار تولید می شوند. درختان گیلاس از نظر پذیرش گرده توسط مادگی گل ها، خودناسازگار و دگر ناسازگار هستند، به همین علت از درختان آلبالو نیز برای گرده افشانی در باغات گیلاس استفاده می شود (به ازای هر 9 درخت گیلاس یک درخت آلبالو).

گیلاس به دو نوع اصلی شیرین و ترش تقسیم می شود:

گیلاس شیرین همان گیلاسی است که تازه از درختان روییده و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #2

درخت گیلاس:​

گیلاس یکی از گونه‌های سرده پرونوس (آلو سانان) به شمار می رود. به احتمال زیاد خاستگاه درخت گیلاس کرانه ی غربی دریای خزر تا دریای سیاه می باشد. دانشمندان در غارهای قفقاز و آسیای صغیر، فسیل هایی از درخت گیلاس کشف کرده اند. اولین اشاره ی مکتوب به درخت گیلاس، توسط نویسنده ی یونانی تئو فراستویس (سیصد سال پیش از میلاد) می باشد.

نام انگلیسی درخت گیلاس (cherry tree) از نام شهر کراسوس در یونان باستان (ترکیه امروزی) گرفته شده که این شهر اولین صادرات گیلاس را به اروپا داشته است. امروزه درخت گیلاس در همه مناطقی از جهان که دمای زمستان چندان شدید نبوده و دمای آن در تابستان معتدل و کم رطوبت باشد، رشد می کند. البته درخت گیلاس برای شکوفه زدن در بهار، نیاز به سرما در...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #3
red-cherry-up-view.jpg

مشخصات گیاهی کامل درخت گیلاس:​

گیلاس از زمره ی درختان بارده (مثمر) می باشد که بصورت خودرو هم وجود دارد. ثمره (باردهی) آن مطلوب بوده و هنگام چینش کیفیت قابلی دارد. به احتمال زیاد نام فارسی آن هم مانند نام انگلیسی، از نام کراسوس (شهری در یونان باستان که این گیاه صادر می شده) گرفته شده است. در برخی نقاط ایران به آن آلوکک هم گفته می شود. درخت گیلاس با دیگر درختان سرده ی آلوسانان (پرونوس) مانند هلو، زردآلو، آلو و بادام شباهت دارد.

سرده ی پرونوس شامل بیش از چهارصد درخت مختلف را شامل می شود، که برخی همیشه سبز و برخی برگریز هستند. از آنجایی که نوع و نژاد این سرده تنوع زیادی دارد، پیوند زدن بین بیشتر گونه ها مقدور نیست. میوه این گیاه به...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #4
orumieh-yellow-cherry.jpg

انواع درخت گیلاس:​

درخت گیلاس به طور کلی دارای دو گونه گیلاس تلخ و شیرین است که از گیلاس تلخ بیشتر در آشپزی استفاده می‌شود. گیلاس گونه‌های مختلفی دارد که در این مقاله به برخی از مهم‌ترین گونه‌های آن اشاره خواهیم نمود، پس در ادامه مطلب نیز ما را در پوپونیک همراهی کنید.

گیلاس سیاه:

گیلاس سیاه همانطور که از نامش مشخص است به رنگ سیاه است و طعم شیرینی نیز دارد، بسیار گوشتی است. این گونه بومی ایران است و زمان گلدهی آن در فصل بهار است. عمر اقتصادی گیلاس سیاه بیش از 30 سال است. باردهی بالایی دارد میوه‌های این گیاه نیز درشت و به صورت گرد و کروی هستند.

گیلاس قرمز ارومیه:

گیلاس قرمز ارومیه بومی مناطقی از ارومیه است و نسبت به...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #5
sweet-mashhad-cherry.jpeg
گیلاس سفید رضائیه:

گیلاس سفید رضائیه همانطور که از نامش مشخص است به رنگ سفید است. گیلاس رضائیه درشت و پربار و به صورت گرد و کروی است.

گیلاس کرج:

گیلاس کرج بیشتر در نواحی مختلف کرج کشت می‌شود و با آب و هوای گرم و معتدل سازگار است. خواص بسیاری دارد. به صورت گرد و کروی است و باردهی بالایی دارد. به صورت درختچه‌ای کوتاه رشد می‌کند.

گیلاس بینگ:

گیلاس بینگ نوعی گیلاس به رنگ قرمز و در اصل بومی مناطقی از آمریکا است. میوه این گیاه سفت و بسیار آبدار و گوشتی است. میوه این گیاه قلبی مانند و به صورت کروی است. این نوع گیلاس بازارپسند است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار است.

گیلاس شبستر:

گیلاس شبستر گونه‌ای گیلاس خوش‌فرم است که در...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #6
large-white-cherry.jpg
گیلاس سیاه قزوین:

گیلاس سیاه قزوین بیشتر در منطقه الموت و طارم قزوین رشد می‌کند. به رنگ سفید و بسیار شیرین و گوشتی است، طعم دلچسبی دارد. گیلاس سیاه قزوین بسیار درشت و به صورت گرد و کروی است.

گیلاس حاج یوسفی:

گیلاس حاج یوسفی گونه‌ای گیلاس به رنگ قرمز مایل به سیاه است که به صورت کشیده، گرد و شبیه قلب است. طعم شیرینی دارد. دارای شاخ و برگ زیادی است. بسیار آبدار، درشت و خوشمزه است. در بیشتر مناطق کشت می‌شود.

گیلاس ناپلئون:

گیلاس ناپلئون یکی از قدیمی‌ترین گونه‌های درخت گیلاس است که از اروپا وارد ایران شده است. و منشاء آن آلمان است. این رقم را به نام ناپلئون بناپارت گیلاس ناپلئون می‌نامند. میوه این گیاه به صورت زرد کم رنگ است. بسیار...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #7
american-cherries-bing.jpg
گیلاس جامائیکا:

گیلاس جامائیکا نوعی گیلاس بومی مناطقی از جامائیکا است که در مناطق گرمسیری رشد می‌کند. میوه‌های این گیاه به صورت گرد، کروی، کوچک و به رنگ قرمز هستند که طعم شیرینی دارند. تقریباً در تمام طول سال میوه می‌دهد. گل های کوچک سفید رنگی دارد. برگ‌های این گیاه نیز به رنگ سبز هست.

برگ های این گیاه نیز خاصیت درمانی دارد و در تهیه دمنوش از آن استفاده می‌شود. جالب است بدانید که از پوست تنه درخت گیلاس جامائیکا به عنوان یک ضد عفونی استفاده می‌شود. این درخت را به صورت عمده برای پرورش الوار و تهیه هیزم کشت می‌کنند.

گیلاس تلخ:

گیلاس تلخ همانطور که از نامش پیداست گونه‌ای گیلاس به مانند سایر گیلاس‌های شیرین است، با این تفاوت که طعم تلخی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #8

روش تکثیر گیلاس:​

روش های گوناگونی را می توان برای تکثیر گیلاس به کار برد. هم از طریق بذر و هم از طریق قلمه زدن قابل تکثیر می باشد.

کاشت بذر درخت گیلاس:

این روش فقط از لحاظ تئوریک جوابگو است و خیلی در عمل کارایی ندارد. البته برای کاشت و پرورش بنسای باید از کاشت بذر بونسای استفاده کرد. بذر گیلاس باید عاری از گوشت میوه باشد. بنابراین تا آنجا که ممکن است بذر را با آب ولرم می شوییم. این بذر ها را در یک ظرف شیشه ای که تا نصفه کمپوست قرار دارد می کاریم.

عمق کاشت بایستی چهار سانتیمتر باشد. به مدت دو تا سه ماه این شیشه را در درجه ی حرارت چهار سانتیگراد نگه می داریم. مرتب لایه کمپوست را مرطوب (به مقدار کم) می کنیم. در ابتدای بهار یا اواخر اسفند زمانی که دیگر احتمال...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #9
european-cherries-napoleo.jpg
پیوند درخت گیلاس:

بهترین پایه برای پیوند زدن گیلاس، پایه ی آلبالو تلخ یا محلب است. از آنجایی که آلبالو و آلبالو تلخ از خانواده ی گیلاس هستند، پیوند زدن آن ممکن می باشد. تنه یا شاخه ای پهن از درخت آلبالو تلخ را برش زده. شاخه ای از درخت گیلاس انتخاب می کنیم. شاخه ها بایستی جوان، دارای جوانه و شاداب باشند. ته آن را تراشیده تا نازک و تیز شود.

سپس با گُوِه روی تنه ی آلبالو تلخ شکافی ایجاد می نماییم (اره خوب نیست زیرا شاخه ی گیوندی را نگه نمی دارد). شاخه های گیلاس را از بخشی که نوک تیز کردیم وارد شکاف می کنیم و تا جای ممکن فشار می دهیم تا سفت و بست شود. سپس گوه را بر می داریم که شکاف شاخه را بگیرد. بعد از آن چسب اسکنه می زنیم و می گذاریم کمی خود را...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

گوربائیل

مدیر بازنشسته
سطح
29
 
ارسالی‌ها
1,322
پسندها
21,131
امتیازها
42,073
مدال‌ها
25
  • نویسنده موضوع
  • #10
pink-cherry-in-bowl.jpg
آب و هوای مناسب درخت گیلاس:

گیلاس و آلبالو آب و هوای گرم و بدون بارندگی را در فصل رشد و اواخر فصل برداشت می پسندد و به سرمای مناسب در دوره استراحت نیاز دارد. نیاز سرمایی گیلاس حدود 900 تا 1800 ساعت دمای زیر 5 تا 7 درجه است. نور مستقیم خورشید حداقل 6 تا 8 ساعت برای این درختان ضروری است. در واقع نور آفتاب باعث شیرین شدن میوه های گیلاس می شود.

هرس درخت گیلاس:​

امروزه باغداران درخت گیلاس تلاش می کنند محصولی با کیفیت بالا در حجم زیادی در بازار جهانی تولید کنند. تکثیر و پرورش درخت گیلاس نسبت به دیرباز کمترین تغییر را داشته، اما روش های هرس، برای پرورش و استحصال گیلاس پرکیفیت و میزان باردهی به میزان زیادی افزایش یافته است. هرس...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : گوربائیل

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 1, کاربر: 0, مهمان: 1)

عقب
بالا