نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

آموزشی نمونه سوالات سلامت و بهداشت نهایی

  • نویسنده موضوع FATYMArr
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 62
  • بازدیدها 1,473
  • کاربران تگ شده هیچ

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #21
۵۹- چرا در کشور ما برای تأمین ید مورد نیاز بدن باید از نمک ید دار تصفیه شده استفاده شود؟
پاسخ:
چون آب و خاک از نظر ید فقیر است و محصولات غذایی گیاهی و حیوانی ید کافی ندارند.
۶۰- منابع تامین کلسیم بدن را نام ببرید؟
شیر و لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر و کشک، بستنی و قره قوروت، حبوبات مثل لوبیا چیتی، لوبیا سفید، نخود، سبزی هایی مثل کلم، گل کلم، شلغم و ترب، ماهی هایی مثل کیلکا که با استخوان خورده میشوند و انواع مغزها مثل فندق، بادام و دانه ها مثل کنجد از منابع کلسیم به شمار میروند.
۶۱- منابع تامین ویتامین «آ» را نام ببرید؟
پاسخ:
جگر منبع غنی ویتامین «آ» است. شیر و لبنیات پرچرب، خامه، کره، قلوه و زرده تخم مرغ منابع خوب ویتامین «آ» هستند. سبزیها و میوههای زرد، نارنجی، قرمز و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #22
۱- #چاقی چیست؟
پاسخ:
عبارت است از تجمع غیرطبیعی و بیش از اندازه #توده_چربی در بدن به طوری که سلامتی فرد را به خطر بیندازد.
۲- انواع #الگوی_چاقی را توضیح دهید؟
پاسخ:
۱ -اگر چربیهای اضافی، بیشتر در #ناحیه_شکم متمرکز شده باشد، الگوی چاقی فرد شبیه به سیب است و به آن «#الگوی_سیب » میگویند. این الگو در بین #مردان شایعتر است. ۲ -اگر چربی اضافی، بیشتر در ناحیه ب.اس.ن و ران ها متمرکز شده باشد، الگوی چاقی شبیه گلابی است و آن را «#الگوی_گلابی » میگویند. این الگو در بین #زنان شایعتر است.
۳- کدام الگوی چاقی خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی را بیشتر افزایش میدهد؟...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #23
۶- عامل محیطی چگونه باعث بروز چاقی می شود؟
پاسخ: نحوه زندگی به ویژه عادت های غذایی و میزان فعالیت بدنی افراد عامل مهمی در اضافه وزن و چاقی محسوب میشود.
۷- عامل روانی چگونه باعث بروز چاقی می شود؟
پاسخ:
اختلالات روانی مانند افسردگی افراد را مستعد ابتلا به چاقی میکند. به علاوه عوامل روانی سبب میشود که برخی افراد در شرایطی مانند اضطراب، خشم و ناراحتی بیش از حد غذا بخورند.
۸- بیماری هایی که موجب بروز چاقی می شوند را بنویسید؟
پاسخ:
برخی بیماریها نظیر کم کاری تیروئید و کوشینگ (اختلال عملکرد غدد فوق کلیوی) موجب بروز چاقی میشوند.
۹- کدام دارو باعث بروز چاقی می شود؟
پاسخ:
کورتون.
۱۰- عوارض چاقی را ذکر کنید؟
پاسخ:
مشکلات روانی – مشکلات تنفسی – مشکلات گوارشی-...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #24
۱۱- #وزن #مطلوب چیست؟
پاسخ:
محدوده ای از مقدار وزن است که مرگ و میر کمتری در آن رخ میدهد و افراد از تندرستی مطلوبی برخوردار هستند.
۱۲- وزن مطلوب برای هر فرد بسته به چه چیزی متفاوت است؟
پاسخ:
بسته به #سن، قد و جنس وی متفاوت است.
۱۳- روش #محاسبه و تعیین وزن #متناسب افراد بر اساس تعیین شاخص توده بدنی (BMI) را بنویسید؟
پاسخ:
۱۴- طبقه بندی نمایه #توده_بدنی بر اساس فرمول شاخص توده بدنی برای کدام گروه از افراد کاربرد ندارد؟
پاسخ:
افراد دارای #استخوان بندی درشت، ﷼ورزشکار، #زنان #باردار و شیرده یا...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #25
۱۶- چه کسانی باید وزن خود را #کاهش دهند؟
پاسخ:
فردی که با توجه به شاخص توده بدنی (BMI ) اضافه وزن دارد و یا #چاق محسوب میشود باید وزن خود را کاهش دهد، به خصوص اگر سابقه خانوادگی #فشار_خون بالا، #دیابت و بیماری های قلبی در او مشاهده میشود. همچنین افرادی که دارای میزان چربی خون بالا بوده و یا الگوی چاقی به شکل سیب دارند بهتر است هرچه سریعتر برای کاهش وزن خود اقدام کنند.
۱۷- عوارض #جانبی کاهش سریع وزن را ذکر کنید؟
پاسخ:
ریزش موها، چین و چروک و شل شدن پوست صورت و بدن، ضعف اعصاب، افت فشار خون و ضعف و
بیحالی، پوسیدگی دندان ها، بروز سنگ کیسه صفرا، ورم و زخم معده، یبوست و حتی افسردگی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #26
۲۰- افراد چاق و دارای اضافه وزن ضمن کاهش میزان کالری دریافتی و افزایش #فعالیت بدنی خود برای کاهش وزن لازم است چه اصولی را رعایت کنند؟
پاسخ:
اصل اول: پیروی از یک #برنامه ی پیوسته و پایدار برای کاهش وزن
اصل دوم: افراط نکردن در کاهش وزن.
۲۱- ﷼حداکثر کاهش وزن #مجاز در طول یک #هفته چه میزان می باشد؟
پاسخ:
۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم معادل ۲ تا ۳ کیلوگرم در ماه است.
۲۲- چرا باید کاهش وزن زیرا در طول یک هفته۵۰۰ تا ۷۰۰ گرم باشد؟
پاسخ:
زیرا کاهش وزن با #سرعت بیشتر از این، ممکن است #پایدار نباشد و فرد با کمبود تغذیه ای و عوارض ناشی از آن مواجه گردد.
۲۳- پس از کاهش وزن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
آخرین ویرایش

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #27
۱- چرا باید #بهداشت #مواد_غذایی را رعایت کنیم؟
پاسخ:
تا کارایی لازم برای حفظ #سلامت بدن حاصل شود و از ابتلا به #بیماری های مختلف مانند #مسمومیت ها و بیماری های انگلی در امان بمانیم.

۲- منظور از بهداشت مواد غذایی چیست؟
پاسخ:
رعایت اصول و موازین بهداشتی یا انجام یک سری اعمال در کلیه مراحل تهیه و تولید، حمل و نقل، نگهداری، فروش و مصرف مواد غذایی به منظور کاهش آلودگی های فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی را تا حدّی که برای سلامت انسان زیان بار نباشد، #بهداشت مواد غذایی می گویند.

۳- بیشترین #آلودگی در مواد غذایی چگونه ایجاد می شود؟
پاسخ...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #28
۵- اصول و موازین بهداشتی مواد غذایی را بیان کنید؟
پاسخ:
۱ -رعایت #بهداشت_فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا۲ -رعایت بهداشت مواد غذایی از تهیه تا مصرف۳-رعایت #بهداشت_محیط.

۶- برای افراد #شاغل در مکانهای تهیه، تولید و توزیع غذا چه مواردی از اهمیت بسزایی برخوردار است ؟
پاسخ:
داشتن #کارت_بهداشت و رعایت بهداشت فردی.

۷- نکات بهداشت فردی افراد مؤثر در فرایند تولید غذا را ذکر کنید؟
پاسخ:
پوشیدن لباس تمیز و پوشاندن موی سر- نداشتن زیور آلات- #پوشاندن بینی و دهان هنگام
عطسه و سرفه-گذاشتن پوشش بهداشتی بر روی خراش ها و زخم های دست و انگشتان- شست و شوی صحیح دستها قبل از کار-...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #29
۸- برای #سالم بودن غذا در مرحله #طبخ و #نگهداری توجه به چه نکاتی لازم است؟
پاسخ:
پختن کامل غذا – نگهداری غذا به صورت داغ یا سرد.

۹- چه زمانی #پخت غذا کامل است؟
پاسخ:
زمانی که تمام قسمتهای آن حداقل ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت دیده باشد.

۱۰- برای سالم ماندن غذا به مدت طولانی باید در چه دمایی نگهداری شود؟
پاسخ:
غذا باید به صورت کاملاً #داغ (۷۰ درجه سانتی گراد به بالا) و یا کاملاً #سرد (زیر ۱۰ درجه سانتی گراد) نگهداری شود تا به مدت #طولانی سالم بماند.

۱۱- اصول بهداشتی محیط مواد غذایی را ذکر کنید؟
پاسخ:
تهیه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

FATYMArr

مدیر بازنشسته
سطح
31
 
ارسالی‌ها
6,841
پسندها
20,945
امتیازها
69,773
مدال‌ها
38
  • نویسنده موضوع
  • #30
۱۲- #فساد مواد غذایی چیست؟
پاسخ:
زمانی که یک ماده غذایی از نظر رنگ، بو، طعم و مزه دچار #تغییراتی شود و ارزش غذایی آن از بین برود یا کاهش یابد، میگوییم ماده غذایی دچار فساد شده است.

۱۳- چه عواملی سبب ایجاد فساد در مواد غذایی میشوند؟
پاسخ:
عوامل #شیمیایی- عوامل #بیولوژیکی- عوامل #فیزیکی- عوامل #مکانیکی.

۱۴- #عوامل_شیمیایی (افزودنی ها، مواد شیمیایی داخل مواد غذایی یا موجود در محیط) چگونه باعث فساد مواد غذایی می شوند؟
پاسخ:
این عوامل گاهی به طور ناخواسته مواد غذایی را آلوده میکنند مثل استفاده غیرمجاز از سموم دفع آفات نباتی یا حشره...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 0, کاربر: 0, مهمان: 0)

عقب
بالا