غذا غذا | طرز تهیه‌ی مرصع پلو آن‌هم با مرغ

  • نویسنده موضوع Nargess86
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 11
  • بازدیدها 23
  • کاربران تگ شده هیچ

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
مرصع پلو یا جواهر پلو (پلو نگین کار) از جمله پلوهای مجلسی ایرانی است که به در لیست شام و غذاهای ایرانی برای ناهار حسابی محبوب است. مرصع پلو را مثل سایر پلوهای مجلسی هم با مرغ و هم با گوشت می‌توانید به عنوان غذای مناسب مهمانی درست کنید. در بعضی استان‌ها مثل قزوین، خراسان و فارس مرصع پلو از جمله غذاهای ایرانی با برنج در مراسم عروسی و غذای چهارشنبه سوری و البته یک غذای زمستانی با طبع گرم و جزو غذاهای مجلسی با پسته در لیست انواع و اقسام خوراکی ها با پسته است. چند روش طرز تهیه مرصع پلو مجلسی با مرغ، گوشت تکه‌ای و گوشت قلقلی و فوت و فن مرصع پلو خیلی خوشمزه است.
 
آخرین ویرایش

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #2
مواد لازم برای تهیه مرصع پلو مجلسی با مرغ (برای ۴ نفر)


مواد اولیه مقدار مورد نیاز:

برنج: ۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
فیله مرغ: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۳ عدد بزرگ
کشمش پلویی: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
زرشک: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
خلال بادام: ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
خلال پسته: ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
خلال پوست پرتقال: ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زعفران دم‌کرده غلیظ: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
دارچین: نصف قاشق چای‌خوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار دلخواه

کره و روغن: به مقدار لازم
 
آخرین ویرایش

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #3
میزان کالری در ۱۰۰ گرم مرصع پلو با مرغ: حدود ۱۵۳ کیلوکالری

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۲ ساعت

مدت زمان مورد نیاز برای پخت مرصع پلو با مرغ: ۱ ساعت
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #4
مرحله اول: مواد اولیه مرصع پلو را آماده کنید.

در اولین مرحله از طرز تهیه مرصع پلو با مرغ، برنج را بشویید و در آب و نمک خیس کنید. قسمت نارنجی پوست پرتقال را بگیرید و در یک لیوان آب بریزید. به مدت حداقل ۱ ساعت صبر کنید یا از شب قبل، استراحت دهید. سپس این پوست را خلالی خرد کرده و در شیرجوش بریزید و روی حرارت بگذارید. آب که جوش آمد، ۲ تا ۳ دقیقه بعد، آب آن را خالی کرده و با آب جدید عوض کنید. دوباره روی حرارت بگذارید. این کار را ۴ بار انجام دهید تا طعم تلخ خلال‌های نارنجی پوست پرتقال گرفته شود.
 
آخرین ویرایش

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #5
مرحله دوم: خلال پوست پرتقال را تفت دهید.

بعد از شیرین شدن پوست‌های پرتقال یا گرفته شدن تلخی آنها، در یک تابه مقداری کره یا روغن بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید و بعد از داغ شدن، پوست‌های پرتقال را تفت دهید و ۱ قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید. شکر که ذوب شد و خلال‌ها تفت خوردند، شعله گاز را خاموش کنید.
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #6
مرحله سوم: تکه‌های گوشت مرغ‌ را مزه‌دار کنید.

در این مرحله، گوشت فیله مرغ را به صورت مکعبی و مدل جوجه‌ای خرد کنید. یک پیاز را خرد یا رنده کنید. سپس تکه‌های مرغ را با آبلیمو، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه مزه‌دار کنید. مرغ را به مدت ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا مرینیت شود.
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #7
مرحله چهارم: تکه‌های مرغ را تفت دهید.

یک پیاز را خرد کرده و در تابه با روغن سرخ کنید. تکه‌های مرغ‌ را در تابه با روغن مایع یا جامد سرخ کنید. حرارت را کم کنید تا مرغ‌ها با آب پیاز بپزند و نرم شوند. بعد از ۲۰ دقیقه که از پختن مرغ‌ها گذشت، ۱ قاشق غذاخوری آبلیمو، پودر دارچین و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید و ۵ دقیقه بعد حرارت را قطع کنید و مرغ‌های پخته را کنار بگذارید.
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #8
مرحله پنجم: خلال پسته و بادام، زرشک و کشمش را آماده کنید.

در این مرحله خلال پسته و بادام را در یک کاسه بریزید و گلاب را اضافه کنید. زرشک‌ها و کشمش‌ها را هم در آب به صورت جداگانه خیس کنید.
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #9
مرحله ششم: برنج را دم کنید.

در این مرحله آب نمکی که برنج‌ها را در آن خیسانده‌اید، دور بریزید. در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند. برنج را به قابلمه بیفزایید. با اولین ترک روی دانه‌های برنج آن را از روی شعله گاز بردارید و آبکش کنید. (حدود ۷ دقیقه کافی است).

در یک قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. اگر ته دیگ نان یا هر ته دیگ دیگری دوست دارید کف قابلمه بچینید و سپس برنج را اضافه کنید. برنج را به سبک همیشگی خودتان روی شعله ملایم گاز مثل چلو رستورانی دم بگذارید. حدود ۴۰ دقیقه برای دم دادن برنج وقت بگذارید.
 

Nargess86

کاربر سایت
رفیق جدید انجمن
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
93
پسندها
450
امتیازها
2,713
مدال‌ها
5
سطح
5
 
  • نویسنده موضوع
  • #10
مرحله هفتم: بقیه مواد مرصع پلو را آماده کنید.

در حد فاصل ۱۰ دقیقه پایانی پخت برنج، زرشک، کشمش پلویی و خلال پسته و بادام را آبکش کنید. در یک تابه مقداری کره یا روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس این مواد آبکش شده را به تابه اضافه کنید. یک گوشه تابه را خلال بادام و یک گوشه را خلال پسته بریزید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید. یک گوشه زرشک را بریزید و ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و ۳۰ ثانیه تفت دهید. در یک گوشه هم کشمش‌ها را بریزید. سپس ۳۰ ثانیه تفت دهید و تابه را از روی حرارت بردارید.
 
عقب
بالا