دفتر خاطرات سینما دفتر خاطرات سینما salaman | کاربر انجمن یک رمان

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع ویویان
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 21
  • بازدیدها بازدیدها 188
  • کاربران تگ شده هیچ

ویویان

مدیر بازنشسته
سطح
30

تاریخ ثبت‌نام
29/3/20
ارسالی‌ها
2,202
پسندها
21,939
امتیازها
46,373
مدال‌ها
30
  • نویسنده موضوع
«به نام آفریدگار زیبایی‌ها»
https___forum.1roman.ir_attachments_609804_.webp
این تاپیک متعلق به @salaman است.
شما در این تاپیک می‌توانید با توجه به قوانین هر گونه نقد، نظر و خاطره‌ای رو در مورد سینمایی‌ها یا سریال‌های مختلف با خودتون و دوستانتون به اشتراک و یادگار بزارید.
قوانین - قوانین فراخوان دفتر خاطرات کاربران ویژه تالار سینما | انجمن یک رمان

امضا : ویویان

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
aazupymgvyzp.webp

نام فیلم: Un Chien Andalou
کارگردان: لوییس بونوئل، سالوادر دالی
محصول: ۱۹۲۹، فرانسه

به عنوان اولین فیلم، سگ آندلسی را انتخاب کردم تا هم ادای احترامی به سینمای صامت کرده باشم و هم یاد لوییس بونوئل فقید را گرامی بدارم.
از دید من سگ آندلسی جایگاه ویژه‌ای نه فقط در میان آثار زمان خودش بلکه به عنوان یک فیلم آوانگارد در طول تاریخ سینما شناخته می‌شود که بجای روایت خطی سرگرمی ساز، یک فیلم هنری جریان‌ساز شد.
رویاهای حاضر در فیلم بسیار مسحور کننده هستند و با اینکه گاهی ترسناک می‌نمایانند اما شاید بدمان نیاد خودمان هم چنین رویاهایی را تجربه کنیم. ( حداقل برای خودم که همین است). به هر حال با این که اولین مرتبه زمان کودکی این فیلم را دیده‌ام اما هنوز هم گاهی سراغی از آن...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

آخرین ویرایش
امضا : salaman

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
Carretaposterfe2.jpg.webp
نام فیلم: Körkarlen
کارگردان: ویکتور شوستروم
محصول: ۱۹۲۱، سوئد
«هرکسی که در شب سال نو می‌میرد باید سال آینده را با سوار شدن بر کالسکه مرگ و جمع آوری روح افراد بگذراند.»
این جمله خرافی دست مایه‌ی فیلمی است که فکر میکنم به عنوان نقطه عطف ژانر وحشت شناخته می‌شود. جلوه‌های ویژه «کالسکه‌ی شبح»بی نظیر است و با اینکه فیلم صامت و با میان نویس هست اما هنوز هم برایم گیرا و جذاب است. اصولاً دست مایه قرار دادن موضوعات اعتقادی به خصوص مرگ همواره برایم جذابیت داشته و شوستروم در تمامی آثارش خوب از پس اینکار برآمده است و شاگرد خلفش برگمان هم بعدتر به خوبی راه استاد را ادامه داد.

آخرین ویرایش

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
Das_Cabinet_des_Dr._Caligari.JPG.webp
نام فیلم: Das Kabinett des Doktor Caligar
کارگردان: رابرت وینه
محصول: ۱۹۲۰، آلمان
مطب دکتر کالیگاری از دو جنبه بسیار جذاب و حائز اهمیت است. اولی را من بازی جنون آمیز رنگ‌ها می‌نامم. هرچند در آن سال‌ها انتخاب سبک اکسپرسیونیستی بیشتر یک اجبار بود تا انتخاب اما با توجه به تم داستان که یک روایت روانشناختی است نورپردازی و رنگ‌ها به پیشبرد داستان و جذب مخاطب بسیار کمک کرده‌اند. بطوری که هنوز هم برایم جذاب و تجربه‌ای خاص محسوب می‌شود.
جنبه دوم هم وجه روایی و داستان فیلم است که به ما یادآور می‌شود سکه دو رو دارد. و واقعیت با حقیقت متفاوت است.
مطب دکتر کالیگاری هم از وجه زیباشناختی سینما و هم در قصه‌گویی برای مخاطب از...

آخرین ویرایش

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
9k=(1).webp
نام فیلم: Battleship Potemkin
کارگردان: سرگی آیزنشتاین
محصول: ۱۹۲۵، شوروی
رزمناو پوتمکین فیلمی هست که به نظر من هر چند با اهداف سیاسی ساخته شد اما به دلیل نبوغ کارگردانش وجه سینماییش به وجه سیاسیش غالب شد و توانست در تاریخ سینما ماندگار بشه و فراتر از آن یک دستاورد فنی بزرگ هم به سینما هدیه داد: تغییر شیوه مونتاژ و تدوین فیلم ها که تا امروز هم به شیوه آیزنشتاین شناخته می‌شود.
قصد ندارم زیاد در رابطه با داستان فیلم صحبت کنم چون همانطور که گفتم جنبه سیاسی و پروپاگاندا داره اما به همین مقدار کفایت می‌کنم که فیلم به نحوی نماینده شور انقلابی و شعارهای اون سال‌های حکومت شوروی تحت حکومت ژوزف استالین هست‌.
اما چند سکانس معروف از جمله پلکان اودسا داره که توی...

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
ژنرال-1536x1175(1).webp
نام فیلم: The General
کارگردان: باستر کیتون، کلاید براکمن
محصول: ۱۹۲۶، ایالات متحده آمریکا
باستر کیتون عجوبه‌ی سینمای کمدی که به نظر شخصی خودم بالاتر از چاپلین و دیگران است. نبوغ عجیبی در سینمای کمدی دارد و به سراغ موقعیت‌ها و سوژه‌هایی می‌رفت که کمتر کسی جرئتش را داشت و فکر میکنم ژنرال هم بزرگترین اثر او باشد چه آنکه در فهرست ۱۰ فیلم برتر بسیاری از منتقدان سینما قرار دارد. داستان ژنرال قصه‌ی فردی است که ۲ عشق دارد و در موقعیتی قرار می‌گیرد که باید همزمان هر دو را نجات دهد.

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
9k=(2).webp
نام فیلم: Metropolis
کارگردان: فریتز لانگ
محصول: ۱۹۲۷، آلمان
یک فیلم علمی تخیلی اعجاب انگیز که الگویی برای تمامی فیلم‌های پس از خودش شد. فیلمی که به خوبی مصائب زندگی مدرن را به تصویر می‌کشد و با طرح همان کلیشه معروف پسر پولدار و دختر فقیر سعی می‌کند به دنیای هر دوی آن‌ها سرک بکشد. اما آنچه که من را بیشتر مجذوب خودش کرد پیش‌بینی‌های فیلم در مورد فناوری و تکنولوژی بود به خصوص چیزهایی که مربوط به هوش مصنوعی می‌شد آن هم برای فیلمی که حالا تقریبا صد سال از زمان ساختش می‌گذرد.

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
images.webp
نام فیلم: Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens
کارگردان: فریدریش ویلهلم مورنائو
محصول: ۱۹۲۲، آلمان
نوسفراتو: نمایشی اکسپرسیونیستی از دراکولای برام استوکر.
فیلمی از ژانر وحشت که نشانگر سرکوب‌ امیال انسانی دوره ویکتوریایی است. و شخصیت اصلی داستان محصول این سرکوب امیال است. گرچه در سال ۲۰۲۴ هم فیلمی با همین نام ساخته شد که البته بسیار بد بود و هرگز نتوانست موفقیت این فیلم را تکرار کند. اما در کل اگر تا کنون چندین فیلم با محوریت دراکولا دیده‌اید باید بدانید که ریشه تمام این فیلم‌ها همین نوسفراتو است و ریشه‌ی نوسفراتو رمان دراکولا اثر برام استوکر.

آخرین ویرایش

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
images.webp
نام فیلم: City Lights
کارگردان: چارلی چاپلین
محصول، ۱۹۳۱، ایالات متحده آمریکا
یک عاشقانه عامه پسند، داستان همان ولگرد کوچولوی فیلم‌های چاپلین که این بار دلباخته دختری نابینا می‌شود و یک کمدی رمانتیک را رقم می‌زند و در میان فیلم‌های چاپلین به نظرم بهترین است و دقیق و به اندازه.

salaman

شاعر آزمایشی انجمن
سطح
9

تاریخ ثبت‌نام
20/8/24
ارسالی‌ها
176
پسندها
1,228
امتیازها
8,213
مدال‌ها
8
blackmail.jpg.webp
نام فیلم: Black Mail
کارگردان: آلفرد هیچکاک
محصول: ۱۹۲۹، انگلستان
هرچند هیچکاک دو نسخه صامت و ناطق را از این فیلم ساخت اما اینجا منظور من همان نسخه صامت است. باج‌گیری به مانند تمامی فیلم‌های هیچکاک داستان سر راستی دارد که البته در محتوا و درون مایه با تعلیق و پیچیدگی در اتفاقات همراه است. باج گیری یک تریلر جذاب و گیرا و جمع و جور است که می‌توان از تماشایش لذت برد.

عقب
بالا