طلسم طلسم | طلسم راکشا – هند

  • نویسنده موضوع نویسنده موضوع سَنا
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها بازدیدها 9
  • کاربران تگ شده هیچ

سَنا

کاربر فعال بخش
سطح
35
 
تاریخ ثبت‌نام
1/6/20
ارسالی‌ها
7,024
پسندها
30,151
امتیازها
88,273
مدال‌ها
34
  • نویسنده موضوع
  • #1
توضیح :

راکشا در زبان سانسکریت به معنی «محافظت» و باندهان به معنی «بستن» است. این طلسم به شکل نخ یا بند محافظتی است که خواهرها به مچ دست برادرانشان می‌بندند . ریشه این سنت به بیش از ۳۰۰۰ سال پیش و دوره ودایی در هند بازمی‌گردد .

بر اساس متون باستانی، قدیمی‌ترین اشاره به بستن نخ محافظتی در آتارواودا (کهن‌ترین متن هندو، حدود ۱۰۰۰ سال پیش از میلاد) آمده است. در آنجا از «پراتیسارا» (نخ محافظتی مراسمی) نام برده شده . همچنین در متن آگنیشویا گریهاسوترا (حدود ۳۰۰ سال پیش از میلاد) روش بستن دستبند محافظتی «کائوتوکا» شرح داده شده است .
 
امضا : سَنا

سَنا

کاربر فعال بخش
سطح
35
 
تاریخ ثبت‌نام
1/6/20
ارسالی‌ها
7,024
پسندها
30,151
امتیازها
88,273
مدال‌ها
34
  • نویسنده موضوع
  • #2
داستان افسانه‌ای پشت این طلسم:

بر اساس متون پورانه، روزی ایندرا (پادشاه خدایان) در جنگی طولانی با دیوها (آسوراها) شکست می‌خورد. همسرش «ایندرانی» (که با نام «ساجی» هم شناخته می‌شود) در روز ماه کامل، نخی را با مانترا (دعاهای مخصوص) نیرو می‌دهد و به مچ شوهرش می‌بندد. با نیروی این نخ، ایندرا به جنگ بازمی‌گردد و دیوها را شکست می‌دهد .

در روایت دیگری از بهویشیا پورانه، خدای کریشنا به قهرمان یودهیشتیرا توصیه می‌کند که راکی ببندد تا در جنگ پیروز شود. کریشنا می‌گوید: «در روز ماه کامل ماه شروانا (مرداد/آگوست)، کشیش ارشد پادشاه باید نخ محافظتی را به مچ پادشاه و تمام اعضای چهار طبقه اجتماعی ببندد تا از آنها محافظت و شادی به ارمغان آید» .
 
امضا : سَنا

سَنا

کاربر فعال بخش
سطح
35
 
تاریخ ثبت‌نام
1/6/20
ارسالی‌ها
7,024
پسندها
30,151
امتیازها
88,273
مدال‌ها
34
  • نویسنده موضوع
  • #3
نحوه استفاده امروزی:

در جشن سالانه «راکشا باندهان» (که در ماه آگوست برگزار می‌شود)، خواهرها نخی ابریشمی با رنگ‌های سرخ و زرد را به مچ راست برادران می‌بندند و برای طول عمر و سلامتی آنها دعا می‌کنند . در مقابل، برادران هدیه می‌دهند و قول محافظت از خواهرانشان را می‌دهند .
نکته جالب اینکه دیگر لازم نیست حتماً برادر خونی باشد؛ هر مردی را می‌توان با بستن راکی به عنوان «برادر خوانده» پذیرفت .

همچنین در برخی مناطق هند، کشیشان برهمن نیز راکی را به مچ مراجعان می‌بندند (در ازای دریافت پول ناچیز) تا آنها را از ارواح شیطانی محافظت کند .


منبع : مدیا ایندیا
 
امضا : سَنا
عقب
بالا