آموزشی نویسنده‌ی عزیز لطفاً این اشتباهات رو تکرار نکن!

• نویسنده موضوع نویسنده موضوع خانوم سین❀
  • تاریخ شروع تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها پاسخ‌ها 2
  • بازدیدها بازدیدها 88
  • کاربران تگ شده هیچ

خانوم سین❀

نویسنده افتخاری
سطح
35

تاریخ ثبت‌نام
28/4/21
ارسالی‌ها
837
پسندها
30,642
امتیازها
58,173
مدال‌ها
35
  • نویسنده موضوع
سلام به همه‌ی همراهان گرامی!

همان‌طور که از عنوان تاپیک پیداست، در این گوشه‌ی دنجِ دنیای مجازی، قصد داریم سفری کنیم به قلبِ فرآیندِ نویسندگی؛ سفری پر از کشف و شهود، اما این بار با تمرکز بر «خطاهای رایج» که می‌توانند اعتبارِ جهانِ داستانیِ شما را خدشه‌دار کرده و پل ارتباطی‌تان با مخاطب را سست کنند.
من با کوله‌باری اندک از تجربه‌های زیسته در دنیای قصه‌پردازی، اینجا هستم تا چراغی بر اشتباهاتی بیندازم که شاید ناخواسته در مسیرِ خلقِ آثارمان مرتکب شده باشیم. هدف من نه سرزنش، که آموزش و آگاهی‌بخشی است. می‌خواهیم با هم بیاموزیم چطور از دامِ کلیشه‌ها، حفره‌های داستانی، شخصیت‌پردازی‌های سطحی، و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

آخرین ویرایش
امضا : خانوم سین❀

خانوم سین❀

نویسنده افتخاری
سطح
35

تاریخ ثبت‌نام
28/4/21
ارسالی‌ها
837
پسندها
30,642
امتیازها
58,173
مدال‌ها
35
  • نویسنده موضوع
مطلب اول رو با یکی از مهم‌ترین و شاید کم‌پرداخت‌ترین سؤال‌ها شروع می‌کنیم.

چرا شخصیتِ خاکستریِ داستانِ شما، مخاطب رو پس می‌زنه؟

خب دوستان جوابش خیلی ساده‌ست؛

نویسنده‌یِ عزیز، شخصیتِ خاکستریت رو باورپذیر کن، نه پرادعا!

همه می‌دونیم که شخصیت‌هایِ خاکستری( همون خاکستریِ واقعی، نه فقط ادایِ خاکستری رو درآوردن!) چقدر داستان رو جذاب می‌کنن. اما یه تله‌یِ خیلی بزرگ اینجاست: «تفاوتِ بینِ شخصیتِ خاکستریِ واقعی و شخصیتی که ادعا می‌کنه خاکستریه، ولی در اصل فقط...

آخرین ویرایش

خانوم سین❀

نویسنده افتخاری
سطح
35

تاریخ ثبت‌نام
28/4/21
ارسالی‌ها
837
پسندها
30,642
امتیازها
58,173
مدال‌ها
35
  • نویسنده موضوع
نویسنده‌ی عزیز، سلام!

امروز اومدم تا با یکی از اشتباهاتِ بنیادین شروع کنم که به‌شدت روی باورپذیریِ داستان و ارتباط مخاطب تاثیر می‌ذاره. و اونم چیزی نیست جز:
راویِ همه‌چیزدان!

یکی از اولین و شاید پراهمیت‌ترین اشتباهاتی که می‌تواند اعتبارِ جهانِ داستانیِ شما را زیر سوال ببرد، این است که راویِ داستانتان را به موجودی «همه‌چیزدان» تبدیل کنید. منظورم این است که وقتی شما به عنوان نویسنده، حقایقِ مطلق، افکارِ پنهانِ همه‌ی شخصیت‌ها، و حتی گذشته و آینده‌ی رویدادها را در اختیار راوی قرار می‌دهید و او همه‌ی این‌ها را بی‌پرده برای مخاطب تعریف می‌کند، در واقع مخاطب را از تجربه‌ی کشف...

عقب
بالا