صنایع دستی جهان گمج و نوخون

  • نویسنده موضوع __Miss.senator
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 0
  • بازدیدها 199
  • کاربران تگ شده هیچ

__Miss.senator

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
23/5/18
ارسالی‌ها
478
پسندها
3,327
امتیازها
19,173
مدال‌ها
13
سطح
12
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
گمج ، نوعی دیگ و ظرف گلی لعابدار وته گرد خورشت پزی است و نوخون نیز از همان جنس و درپوش آن است . سابق بر این ، که اشیاء فلزی به ندرت کاربرد داشت ، گمج بهترین و اساسی ترین وسیله ی طبخ گیلانیان بوده امروزه اگرچه ظروف فلزی جای آن را گرفته است .



اما برخی خانواده ها سنتی و اغلب خانواده های روستایی ، هنوز از گمج استفاده می کنند و معتقدند که طبخ خورشت ، در آن راحت تر و مطبوع تر است و باقی مانده خورشت در آن را روی چنبره ای گیاهی به نام گمج دانه ( gamaj dana ) قرار می دهند .



بهترین گمج و نوخون ها را در جیرده و روستاهای حومه ی شفت نظیر خرطوم می سازند . سفالگران و کوزه گران منطقه ، که در پخت لعاب مهارت دارند ، رنگ سبز روی آن را معمولاً از مخلوط پودر شیشه با قطع و سرب بدست می آورند .



[IMG...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : __Miss.senator
عقب
بالا