غذاهای مصر باستان به دلیل فرآیندهای اولیه آسیاب کردن اغلب حاوی شن یا ماسه بودند و این میتوانست به دندانها و لثهها آسیب برساند. در نتیجه، مصریان خمیر دندانی را اختراع کردند که از موادی از جمله خاکستر، پوسته تخم مرغ آسیاب شده و گاهی حتی سُم گاو ساخته شده بود.
ترکیبات دیگر افزوده شده شامل نمک سنگ، گل زنبق خشک و نعناع بود که برای افزایش طراوت مورد استفاده قرار میگرفتند. هنگامی که پودر با آب مخلوط میشد خمیری شکل میگرفت که با استفاده از نوک انگشت روی دندانها و گاهی اوقات لثهها قرار میگرفت. در سال ۲۰۰۳ میلادی متصدیان کتابخانه ملی در وین با دستور العملهایی برای خمیردندان در اسناد پاپیروس مواجه شدند که شامل مدخلهایی در مورد نحوه تمیز کردن دندانها بود.
-دانستنی