- ارسالیها
- 6,841
- پسندها
- 20,939
- امتیازها
- 69,773
- مدالها
- 38
- سن
- 19
- نویسنده موضوع
- #1
گلوتن پروتئینی است که در گندم و جو یافت می شود که 75 تا 85 درصد از کل پروتئین موجود در گندم نان است. این ماده باعث کش آمدن خمیر و ترد شدن بافت فراورده نهایی می گردد. ریشه کلمه گلوتن کلمه لاتینی «گلوتن» به معنای «چسب» می باشد. گلوتن ترکیبی پروتئینی است که از غذاهای فرآوری شده از گندم و سایر غلات مرتبط به آن از جمله چاودار و جو بدست می آید. گلوتن ترکیبی از دو گلیکوپروتئین گلیادین gliadin و گلوتلین glutelin می باشد که متصل با نشاسته در اندوسپرم (بافت تغذیهای اطراف جوانه) بسیاری از غلات علوفهای حضور دارند. گلیادین (از پروتئین های پرولامینی prolamins می باشد) و گلوتلین حدود ۸۰٪ محتوای پروتئینی دانه گندم را تشکیل می دهند. (گلیادین محلول در الکل است و گلوتنین فقط در باز و اسیدهای رقیق محلول...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.