نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

شیمی مروری بر نکات شیمی دهم

  • نویسنده موضوع Butterfly
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 11
  • بازدیدها 1,794
  • کاربران تگ شده هیچ

زهـرا دُلاریـᥫ᭡

هنرمند انجمن
سطح
21
 
ارسالی‌ها
6,927
پسندها
9,694
امتیازها
55,373
مدال‌ها
33
  • #11
در فصل سوم شیمی دهم در معرفی محلولها از گلاب دو آتشه نام برده شده است که احتمالا بعضی ها دقیقا تفاوت این نوع گلاب را با بقیه نفهمند. در اینجا دسته بندی انواع گلابها را آوردیم:

گلاب درجه یک (سنگین): گلابی که حدود ۳۵ درصد اسانس دارد.

گلاب درجه دو (سبک): گلابی که حدود ۱۵ درصد اسانس دارد.

گلاب دو آتشه (دو گل): برای تهیه این نوع گلاب، روی گل ها گلاب می ریزند بعد عمل تقطیر را انجام می دهند. یعنی گلابی که قبلا تقطیر و آماده شده (یک آتشه) روی گل های جدید می ریزند (بدون آب) و عمل گلاب گیری مجدد انجام می دهند.

گلاب سه اتشه (سه گل): برای تهیه این نوع گلاب، گلاب دو آتشه را روی گل ریخته و عمل گلاب گیری را انجام می دهند.

گلاب پس آب: این نوع گلاب ضعیف ترین گلاب از لحاظ مقدار اسانس است. برای تهیه...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 

زهـرا دُلاریـᥫ᭡

هنرمند انجمن
سطح
21
 
ارسالی‌ها
6,927
پسندها
9,694
امتیازها
55,373
مدال‌ها
33
  • #12
نکته مهم از برقراری پیوند هیدروژنی

✔️مولکولهایی که فقط یکی از گروههای عاملی اتری، استری، آلدهیدی و کتونی را دارا باشند نمی توانند بین مولکولهای خود (هم نوع) پیوند هیدروژنی برقرار کنند ولی با بقیه مولکولهایی (غیر هم نوع) که شرایط برقراری پیوند هیدروژنی را دارند (مثل آب، الکل، امونیاک و ...)، می توانند پیوند هیدروژنی برقرار کنند. مثلا مولکول استون نمیتواند با یک مولکول استون دیگر پیوند هیدروژنی برقرار کند ولی با مولکول آب می تواند.

⚠️به شرط ذکر شده در بند اول (تک عاملی بودن) توجه کنید. ممکن است مولکولی دارای دو گروه عاملی کتونی و الکلی باشد. این مولکول می تواند از طریق گروه عاملی الکلی با مولکولهای هم نوع خودش پیوند هیدروژنی برقرار کند.

شیمی۱۰_فصل۳
 
آخرین ویرایش توسط مدیر

کاربران بازدید کننده از موضوع (تعداد: 0)

کاربران در حال مشاهده موضوع (تعداد: 0, کاربر: 0, مهمان: 0)

عقب
بالا