«یلدا» یعنی یک دوستت دارم طولانی از لب‌هایی که یک سال سکوت کرده بودند.

پیش غذا غذا | آموزش کامل پخت منتو غذای افغانی

  • نویسنده موضوع Nargess128
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 11
  • بازدیدها 86
  • کاربران تگ شده هیچ

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #1
طرز تهیه منتو غذای خوشمزه افغانستانی
منتو یا مانتو یکی از غذاهای محلی افغانستان است که به دلیل طعم لذیذش، طرف‌داران بسیاری دارد. منتو در واقع نوعی پیراشکی است که با گوشت و ادویه‌های مخصوص پر می‌شود و به سفره های مردم افغانستان در مهمانی ها رنگ می بخشد. شما می‌توانید این خوراک را در اندازه‌های دلخواه درست کنید و با انواع مختلفی از سس آن را مزه‌دار کنید.
 
امضا : Nargess128

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #2
برای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:

مواد لازم برای خمیر منتو

مواد لازممقدار

تخم مرغ: 1 عدد
آرد: سه صفر375 گرم
نمک: 1/5 قاشق چایخوری
روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
 
امضا : Nargess128

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #3
طرز تهیه خمیر منتو

در یک ظرف تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید.
مقداری آب به تخم مرغ بیافزایید و دوباره هم بزنید.
آرد، روغن و نمک را اضافه کنید.
مواد را با هم مخلوط نمایید.
با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد، مقداری آب اضافه کرده و خمیر را ورزدهید.
روی خمیر را با سلفون بپوشانید تا 30 دقیقه استراحت کند.
روی ظرف خمیر را با پارچه‌ای بپوشانید.
 
امضا : Nargess128

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #4
مرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.
 
امضا : Nargess128

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #5
مواد لازم برای داخل منتو:

مواد لازممقدار

گوشت چرخ کرده: 500 گرم
گشنیز تازه: 1 دسته
پیاز متوسط: 2 عدد
سیر: 2 حبه
فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
نمک: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
تخم گشنیز: 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون: به مقدار لازم
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #6
طرز تهیه مواد داخل منتو:

پیازها را پوست کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی گاز قرار دهید.
اجازه دهید روغن کمی گرم شود،سپس پیاز خرد شده را درون ماهیتابه بریزید.
بعد از تفت و سبک شدن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.
اجازه دهید گوشت کمی تفت بخورد.
به گوشت درون ماهیتابه، گشنیز خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #7
مرحله سوم:آماده نمودن چاشنی منتو:
در این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:

مواد لازم تهیه چاشنی منتو:

مواد لازممقدار

لپه پخته شده: 1 پیمانه
ماست چکیده: 2 قاشق غذاخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
سیر: 2 حبه
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #8
طرز تهیه سس منتو:

لپه را بپزید.
در تابه ای سیر رنده شده را تفت داده و به آن لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه بیافزایید و کمی تفت می‌دهیم.
رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
بگذارید مواد جا بیافتد.
در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب کنید.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #9
مرحله چهارم:پیچاندن خمیر

مرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.در این مرحله:

خمیر را بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار دهید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم نمایید.
یکی از چونه‌ها را برداشته و با وردنه نازک کنید.
خمیر را به دایره‌های کوچک تقسیم نمایید.
ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد.
مخلوط گوشت را در مرکز هر یک از خمیر‌ها قرار دهید.
لبه‌های خمیر‌ها را به هم بچسبانید.
در ظرفی مقداری کمی روغن ریخته و خمیر را به روغن مایع آغشته نمایید.
خمیر‌ها را پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیر‌ها باز نشوند.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~

Nargess128

پرسنل مدیریت
مدیر تالار خانواده
سطح
9
 
ارسالی‌ها
500
پسندها
1,099
امتیازها
7,473
مدال‌ها
10
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #10
مرحله آخر:سرو منتو:

برای سرو می توانید هم لعاب را جداگانه بگذارید یا روی منتو هایتان بریزید.
مخلوط ماست و سیر را در دیسی ریخته و پخش کنید.
خمیر‌های منتو را روی آن بریزید.
چاشنی منتو را روی خمیر‌های بریزید.
غذایتان را با گشنیز تازه تزئین نمایید.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] Vana~
عقب
بالا