غذا غذا | قیمه نثار یا قیمه نسا

  • نویسنده موضوع Nargess128
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 7
  • بازدیدها 35
  • کاربران تگ شده هیچ

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #1
قیمه نثار یا قیمه نسا جزو غذاهای سنتی و مجلسی قزوینه. قیمه نثار قزوین به دلیل وجود ادویه های مختلف عطر و طعم بی نظیری داره و خیلی مقوی و لذیذه. اگر تا حالا قیمه نثار را نچشیدین، بهتون پیشنهاد می کنم حداقل یک بار این غذای فوق العاده را امتحان کنید. قیمه نثار از غذاهای محلی و خوش طعم قروینه که در میهمانی های رسمی و عروسی ها تهیه می شود.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #2
مواد لازم برای تهیه قیمه نثار قزوین برای ۵ نفر

برنج: ۵ پیمانه
گوشت خرد شده ی قیمه ای (ریز)برای هر نفر: ۱۰۰ الی ۱۲۰ گرم (۶۰۰-۵۰۰ برای ۵ نفر)
پیاز نگینی و عسلی بزرگ: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ: ۳-۴ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل سیا: هبه میزان لازم
زردچوبه: یک و نیم قاشق مرباخوری
دارچین: ۱ قاشق چایخوری
عرق دارچین: ۱ قاشق سوپخوری
عرق هل: ۱ قاشق غذاخوری
گرد لیمو (به دلخواه): ۱ قاشق چای‌خوری
هل ساییده: ۱ قاشق سوپخوری
پودر گل محمدی: ۱ قاشق سوپخوری
پیازداغ: ۳-۴ قاشق سوپخوری
گلاب۱/۲ پیمانه
زرشک: ۱۰۰ گرم
شکر: ۲ قاشق سوپخوری
خلال پسته: ۵۰ گرم
خلال بادام: ۵۰ گرم
خلال نارنج یا پرتقال: ۳۰ گرم
روغن و کره: به میزان لازم
آماده سازی:۶۰ دقیقه
زمان پخت:۱۲۰ دقیقه
مجموع زمان پخت:۱۸۰ دقیقه
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #3
طرز تهیه قیمه نثار قزوین:

مقداری روغن در قابلمه می ریزیم. گوشت و پیاز عسلی را افزوده ، با هم تفت می دیم. کمى زردچوبه و فلفل سیاه و عرق دارچین و عرق هل را اضافه می کنیم.

سپس رب گوجه فرنگی هم افزوده و باز مقداری تفت می دیم. سپس روی مواد آب داغ می ریزیم. به اندازه ای که روی گوشت را بگیره.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #4
بعد تا گوشت بپزه می ریم سراغ برنج که برنج را یا به صورت کته ای یا آبکش شده درست می کنیم و دم می گذاریم.

در اواسط پختِ قیمه نمک و کمی زرشک و یکم از پسته و بادام خلال شده را اضافه کنید.

سپس برای معطر شدنِ قیمه, کمى خلال پرتقال تلخی گرفته را می افزاییم.

در نهایت پس از پخت, فلفل سیاه، دارچین و مابقی زردچوبه، هل ساییده، گل محمدی، گرد لیمو و پیازداغ را اضافه کنید.

تا خورش جا افتاده و به اصطلاح به روغن بیفتد. گلاب و کمی عرق هل را در نهایت اضافه کرده و حرارت را خاموش نمایید.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #5
خلال پسته بادام را جداگانه شسته, داخل گلاب خیس می کنید و بعد داخل ماهیتابه با روغن مایع روی حرارت خیلی کم , تفت خیلی کمی دهید ولی اصلا تغییر رنگ ندهد.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #6
تلخی خلال نارنج یا پرتقال را با ۳ بار جوشاندن, بگیرید برای بار سوم داخلش کمی شکر بریزید و دوباره بجوشانید و آبکش کنید و درنهایت با کمى شکر و زعفران تفت دهید.

زرشک را پاک کرده و داخل آب خیس کنید تا کاملا تمیز شود. سپس داخل آبکش ریخته بعد با کمی شکر و روغن مایع و زعفران تفت دهید فقط در حدی که شکر حل شود.

با مقداری گلاب، زعفران، کره و روغن مایع بخشی از برنج را زعفرانی کنید.

خورش قیمه نثار قزوین پس از پخت و جا افتادن نباید زیاد آبدار باشد.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #7
کشیدن و تزیین قیمه نثار قزوین
مقداری برنج در دیس کشیده بعد مقداری خورش و دوباره روی آن کمى برنج سفید می ریزیم.
 
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN

Nargess128

کاربر نیمه فعال
کاربر نیمه فعال
تاریخ ثبت‌نام
31/7/24
ارسالی‌ها
628
پسندها
1,505
امتیازها
10,973
مدال‌ها
11
سن
17
سطح
10
 
  • نویسنده موضوع
  • #8
سپس برنج زعفرانی و در نهایت روی قیمه نثار را با مخلوط خلالها و زرشک و کمی برنج بپوشانید.

در روش سرو سنتی قیمه نثار قزوین , برنج زعفرانی را با زرشک و خلالها مخلوط شده و یکجا روی آن پوشش داده میشود.

این بار منم طبق روش سنتی عمل کردم. ولی من بیشتر وقتها این مواد آجیلی رو برای تزئین , جدا جدا بکار میبرم . که البته باز بستگی به این داره که چطوری بخواهید تزئین کنید!!

منبع: مجله تصویر زندگی.
 
آخرین ویرایش
امضا : Nargess128
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها] MAEIN
عقب
بالا