متن با فونت FarhangBlack
در پاییز، نغمه‌های نوشتن در آسمان معلق‌اند. داستان‌هایی که با هر دم سردی از باد، جان می‌گیرند و دل‌ها را می‌نوازند.

غذا گوناگون | طرز تهیه 55 نوع غذای خوشمزه برای ناهار

  • نویسنده موضوع Hope
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 214
  • بازدیدها 2,539
  • کاربران تگ شده هیچ

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #111

مرغ شکم پر

مرغ شکم‌پر از جمله غذاهای اعیانی در دربارها و مجالس بزرگ بوده که در تمام دنیا طرف‌داران زیادی دارد. همچنین شام فوق العاده‌ای برای جشن گرفتن شب یلدا است. مرغ شکم‌پر یک دستور پخت ویژه است که هر کدبانوی ایرانی می‌تواند در مجالس مهم و میزبانی از میهمان‌های خود با آن جلوه چشم‌نوازی به سفره خود بدهد.
مرغ شکم پر یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که بیشتر برای پذیرایی از مهمان مناسب است. در درون مرغ از آلوهای جنگلی و بخارا به همراه رب انار، سیر و سبزیجات معطر به همراه هویج و سیب زمینی استفاده می‌شود.

[IMG alt="طرز تهیه مرغ شکم پر- ناهار چی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #112
همانطور که از اسمش پیداست، از مرغ تهیه می‌شود که داخل شکم آن با مخلفات و سبزیجات معطر پر خواهد شد. به همین دلیل مرغ شکم پر بسیار ارزش غذایی بالایی دارد، طرز تهیه مرغ شکم پر در شهرهای مختلف ایران متفاوت است. مرغ شکم پر را معمولا به دو روش کلی یعنی در فر و در قابلمه تهیه می‌کنند. دیده شده است که برخی مردم درباره پخت مرغ شکم پر در تستر سوال می‌کنند.
در ادامه شما را با طرز تهیه مرغ شکم پر در هر دو روش آن آشنا می‌کنیم. مواد لازم و طرز آماده سازی مرغ در هردو روش یکسان است.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر:
مرغ۱ عدد متوسط
سبزیجات معطر۲۰۰ گرم
پیاز۳ عدد متوسط
سیر۵ حبه
...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #113

آماده‌سازی و پرکردن شکم مرغ (مشترک برای پخت در فر و بدون فر)

  • اول نوبت پاک کردن و تمیز کردن مرغ است. مرغ را کاملاً بشویید و در قسمت‌های داخلی قفسه سینه وقت بیشتری بگذارید تا بعداً در هنگام پختن مرغ بوی بدی ندهد. اگر برای ناهار این غذا را درست می‌کنید از شب قبل این کار را انجام دهید.

نکته مهم: برای پخت مرغ شکم‌پر، مرغی متوسط انتخاب کنید. مغزپخت شدن مرغ خیلی مهم است و اگر مرغ زیادی بزرگ باشد ممکن است عطر و طعم مواد به همه نواحی آن رسوخ نکند. علاوه‌بر این حتما چک کنید بخش‌های مختلف مرغ خصوصا پوست مرغ سالم‌سالم باشد زیر رد دوختن مرغ و شکل نهایی که برای این غذا یک فاکتور مهم است بسیار تاثیرگذار است.
دقت داشته باشید که اندازه مرغ...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #114
  • زعفران دم کرده را به همراه دارچین، آبلیمو، نمک و فلفل و به همراه کمی روغن مایع در ظرفی بریزید و خوب هم بزنید و از آن برای مزه دار کردن مرغ استفاده کنید. مایع آماده شده را بر روی پوست مرغ و قسمت‌های داخلی آن اضافه کنید و خوب مرغ را به مواد آغشته کنید.
  • سپس دو حبه سیر را به همراه یک پیاز پوست بگیرید و بشویید و به صورت خلالی ریز کنید و درون پوست و شکم مرغ قرار دهید. سپس بر روی کاسه مرغ یک سلفون بکشید و آن را به مدت نصف روز تا یک روز در یخچال قرار دهید تا با گذشت زمان هم بوی بد مرغ از بین برود و هم مقداری مرغ مزه دار شود. بعد از گذشت این زمان می‌توانید مرغ را از یخچال خارج کنید و سیر و پیاز را هم از داخل مرغ بیرون بیاورید و از آن ها برای تهیه سس مرغ شکم پر استفاده کنید...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #115
  • نوبت به آماده کردن مواد داخل شکم مرغ است. ابتدا پیاز های باقیمانده را پوست بگیرید و بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
  • سپس یک تابه را آماده کنید و درون آن کمی روغن مایع به همراه مقداری کره بریزید و بر روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا روغن داغ شود. سپس پیازها را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن‌ها طلایی شود. مغزهای گردو را که از قبل آسیاب کرده‌اید را به تابه اضافه کنید و تفت دهید و سپس زرشک، کشمش، آلو جنگلی و آلو بخارا را به تابه اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید و با یکدیگر تفت دهید تا مزه بگیرند.
آسیاب کردن گردو و همچنین اضافه کردن آلو جنگلی و آلو بخارا در این مرحله اختیاری است ولی طبق تجربه ثابت شده است که طعم بهتری به غذای شما می‌دهند.
  • سبزیجات...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #116
  • سبزی ها را به سایر مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید و در نهایت به تابه مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و بار دیگر خوب مواد را هم بزنید. و در نهایت دو قاشق غذا خوری از رب انار را به مواد اضافه کنید و خوب مواد را هم زنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
  • نوبت به آماده کردن سس مرغ شکم پر می‌رسد. برای این کار تابه ای که سبزی‌ها را در آن تفت داده‌اید استفاده کنید. به آن مقداری روغن اضافه کنید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. سپس ۱ قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی را به همراه ۲ قاشق غذا خوری رب انار به تابه اضافه کنید و آن ها را تفت دهید.
  • سپس مقداری زعفران دم کرده را به همراه دو پیمانه آب و نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. توجه کنید که می‌توانید از سیر و...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #117

مرغ شکم پر در فر:

اگر قصد پختن مرغ در فر را دارید، یک ظرف پیرکس در دار را انتخاب کنید و کف آن را با روغن چرب کنید. سیب زمینی و هویج‌ها را که پوست گرفته شده و شسته شده را به صورت قطعات بزرگ خرد کنید و در کف ظرف قرار دهید. سپس مرغ را روی آن‌ها قرار دهید و سس مخصوص را روی مرغ و اطراف آن بریزید. در ظرف را ببندید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد در فر قرار دهید.

اگر ظرف پیرکس مناسب برای تهیه مرغ شکم پر ندارید می‌توانید از ظرف خود فر استفاده کنید. ولی باید مرغ شکم پر را درون یک لایه فویل بپوشانید. برای جلوگیری از خشک شدن مرغ، بعد از گذشت یک ساعت از پختن مرغ، فویل را جدا کنید و هر ۵ دقیقه یکبار مقداری سس بر روی مرغ شکم پر بریزید. اگر مرغ خیلی...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #118

مرغ شکم پر در قابلمه:

اگر فر ندارید می‌توانید مرغ شکم پر را در قابلمه نیز آماده کنید. به این صورت که مرغ شکم پر را در قابلمه مناسب قرار دهید و به اندازه نصف مرغ به قابلمه آب اضافه کنید. سپس قابلمه را بر روی حرارت ملایم اجاق گاز به مدت ۱ الی ۵ ساعت قرار دهید تا پخته شود.

برای پخته شدن دو طرف مرغ، آن را هر نیم ساعت یکبار به آرامی زیر و رو کنید. وقتی که آب مرغ تبخیر شد، مرغ شکم پر شما آماده است.

دقت کنید که مواد داخل مرغ، معمولاً سلیقه‌ای است و با توجه به ذائقه‌تان میتوانید طعم ترش یا شیرین را انتخاب کنید و به تناسب آن مواد را تغییر دهید. همچنین بعضی‌ها از سبزیجات معطر در داخل مرغ شکم پر استفاده می‌کنند. به طور مثال فلفل دلمه‌ای عطر خوبی به مرغ می‌دهد.

مرغ شکم...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #119
بهتر است یک فویل در ته قابلمه قرار دهید تا از چسبیدن نمک به کف قابلمه جلوگیری کنید. ( روی فویل نمک بریزید.)

در قابلمه را ببندید و در حدود یک ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید نا کاملا برشته شود.

طرز تهیه مرغ شکم پر در فر و قابلمه


از آنجا که محتویات داخل شکم مرغ، سلیقه‌ای هستند، در ویدیوی زیر طرز تهیه مرغ شکم پر با مواد دیگری را آموزش می‌دهیم. در این ویدئو نکات طلایی پاک کردن شکم مرغ و سایر نکاتی که باعث استحکام بهتر مرغ شکم پر می‌شوند نیز، آموزش داده شده است.

بعد از آماده شدن مرغ شکم پر آن را در یک...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope

Hope

پرسنل مدیریت
مدیر تالار ادبیات
سطح
32
 
ارسالی‌ها
3,835
پسندها
20,543
امتیازها
53,173
مدال‌ها
45
  • نویسنده موضوع
  • مدیر
  • #120

نکاتی در تهیه مرغ شکم پر:

  • اگر طعم ترش را دوست دارید می‌توانید به اندازه ۲ قاشق غذاخوری رب آلوچه در هنگام مزه دار کردن مرغ به آن اضافه کنید.
  • هویج و سیب زمینی که در کف ظرف چیده شد، به این دلیل است که است که مرغ به کف ظرف نچسبد. به صورت دلخواه می‌توانید از فلفل دلمه ای و فلفل سبز هم استفاده کنید.
  • نکته مهم در تهیه مرغ شکم پر این است که مرغ حتما باید پوست داشته باشد. به دلیل اینکه مرغ در هنگام پخته شدن پوست آن روغن می‌اندازد و از خشک شدن مرغ جلوگیری می کند.
  • موادی که در پر کردن شکم مرغ به کار برده می‌شوند، سلیقه‌ای است. شما می توانید از سبزیجات معطر محلی شهر خودتان نیز استفاده کنید.
  • مرغ شکم پر در گیلان به صورت شیرین تهیه می‌شود. به این...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.
 
امضا : Hope
عقب
بالا