نویسندگان، مهندسان روح بشریت هستند.

گفتمان‌آزاد گفتمان آزاد دلنوشته سرخ‌تر از سیاه | میم.هویار کاربر انجمن یک رمان

• نویسنده موضوع HOOYAR
  • تاریخ شروع
  • پاسخ‌ها 6
  • بازدیدها 77
  • کاربران تگ شده هیچ

HOOYAR

ویراستار آزمایشی
سطح
9

ارسالی‌ها
239
پسندها
2,139
امتیازها
11,713
مدال‌ها
8
  • نویسنده موضوع
بسمه تعالی
نام اثر: سرخ‌تر از سیاه
نام نویسنده: میم.هویار
ژانر: اجتماعی
مقدمه:
من شنیده‌ام و یا شاید که دیده‌ام؛ گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گاه، سرخی تقدیر ما، از سیاهی چشم‌های ماست. چنان گویم که اگر روزی سیاه‌بخت گشتی، هرگز برای آن تقدیر نجنگ که سرخ‌‌تر از سیاه خواهد شد‌.​

امضا : HOOYAR

.Mobina.

مدیر بازنشسته
سطح
21

ارسالی‌ها
4,028
پسندها
10,231
امتیازها
44,673
مدال‌ها
21
سلام
بنظر من نام دلنوشته با محتوای اون همخوانی داشت؛ اما نویسنده می‌تونست در انتحاب اون خلاقیت بیشتری نشون بده.
برای بخش مقدمه، مفهوم آن زیباست و تشبیهی که در عبارت «گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گاه، سرخی تقدیر ما، از سیاهی چشم‌های ماست» به کار رفته‌ست بسیار پُربار و خاص است؛ اما نویسنده برای جذاب‌تر شدن آن، می‌توانست تکرار کلمات مثل "گاه و سرخی" را کمتر کند و جمله رو جمع و جورتر! در عین حال در صورت نیاز به این تکرار، از کلمات هم‌معنی آن‌ها استفاده کند. برای مثال می‌تواند بگوید:
«گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گلگونی تقدیر ما، از تیرگی چشم‌هایمان!»
در این صورت حذف به قرینه‌ی لفظی‌ام رخ می‌دهد و بارِ ادبیاتی دلنوشته بالا می‌رود. نویسنده همین روال را می‌تواند در بخش‌های...
لطفا برای مشاهده کامل مطالب در انجمن ثبت نام کنید.

امضا : .Mobina.

HOOYAR

ویراستار آزمایشی
سطح
9

ارسالی‌ها
239
پسندها
2,139
امتیازها
11,713
مدال‌ها
8
  • نویسنده موضوع
سلام
بنظر من نام دلنوشته با محتوای اون همخوانی داشت؛ اما نویسنده می‌تونست در انتحاب اون خلاقیت بیشتری نشون بده.
برای بخش مقدمه، مفهوم آن زیباست و تشبیهی که در عبارت «گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گاه، سرخی تقدیر ما، از سیاهی چشم‌های ماست» به کار رفته‌ست بسیار پُربار و خاص است؛ اما نویسنده برای جذاب‌تر شدن آن، می‌توانست تکرار کلمات مثل "گاه و سرخی" را کمتر کند و جمله رو جمع و جورتر! در عین حال در صورت نیاز به این تکرار، از کلمات هم‌معنی آن‌ها استفاده کند. برای مثال می‌تواند بگوید:
«گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گلگونی تقدیر ما، از تیرگی چشم‌هایمان!»
در این صورت حذف به قرینه‌ی لفظی‌ام رخ می‌دهد و بارِ ادبیاتی دلنوشته بالا...

tavan

پرسنل مدیریت
مدیر تالار طبیعت
سطح
15

ارسالی‌ها
2,224
پسندها
6,837
امتیازها
28,973
مدال‌ها
20
  • مدیر
سلام عزیز؛
عنوان قشنگی انتخاب کردی، سرخ تر از سیاه که با دلنوشته و مخصوصا مقدمه همخونی داره.
در رابطه با مقدمه: گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گاه، سرخی تقدیر ما، از سیاهی چشم‌های ماست. چنان گویم که اگر روزی سیاه‌بخت گشتی، هرگز برای آن تقدیر نجنگ که سرخ‌‌تر از سیاه خواهد شد‌.
من به شخصه خیلی دوستش داشتم و هم لحاظ ادبی و هم احساسی کامل و غنی بود ولی به نظر منم یکم تکرار کلمات زیاده و این که گاه سیاهی چشم‌های ماست، کلمه‌ی ما به تنهایی قشنگتر میشد.
که البته این توی پستا هم بعضی جاها به چشم می‌خورد.
پست های دلنوشته، همگی خیلی عالی بودن و یکی از یکی بهتر؛
مثلا من خودم مثل دوست قبلیمون که نطرش رو داد، جمله‌ی
- همیشه خداوند گردن‌گیر حماقت‌های ماست
رو خیلی دوست داشتم.
دیگه این که...

امضا : tavan

HOOYAR

ویراستار آزمایشی
سطح
9

ارسالی‌ها
239
پسندها
2,139
امتیازها
11,713
مدال‌ها
8
  • نویسنده موضوع
سلام عزیز؛
عنوان قشنگی انتخاب کردی، سرخ تر از سیاه که با دلنوشته و مخصوصا مقدمه همخونی داره.
در رابطه با مقدمه: گاه، سیاهی اقبال ما، از سرخی خون ماست و گاه، سرخی تقدیر ما، از سیاهی چشم‌های ماست. چنان گویم که اگر روزی سیاه‌بخت گشتی، هرگز برای آن تقدیر نجنگ که سرخ‌‌تر از سیاه خواهد شد‌.
من به شخصه خیلی دوستش داشتم و هم لحاظ ادبی و هم احساسی کامل و غنی بود ولی به نظر منم یکم تکرار کلمات زیاده و این که گاه سیاهی چشم‌های ماست، کلمه‌ی ما به تنهایی قشنگتر میشد.
که البته این توی پستا هم بعضی جاها به چشم می‌خورد.
پست های دلنوشته، همگی خیلی عالی بودن و یکی از یکی بهتر؛
مثلا من خودم مثل دوست قبلیمون که نطرش رو داد، جمله‌ی
- همیشه خداوند گردن‌گیر...

fatemehm.asl

نویسنده ادبیات
سطح
9

ارسالی‌ها
193
پسندها
1,237
امتیازها
8,133
مدال‌ها
9
درود به عزیز دل اینجام تا نظرم رو برات بگم

عنوان رمان در نگاه اول جذاب و دیدنی بود، حتی جلوتر وقتی مقدمه رو می‌خونی از ارتباط بینشون لذت می‌بری؛ اما حقیقتش به اندازه قلم و توانایی خود مجموعه نیست؛ نویسندهِ عزیز می‌تونه عنوانی خلاق‌تر که مخاطب رو مشتاق به انتخاب مجموعه کنه بسازه. مورد دوم نوشته‌های عزیز دل واقعا حرفی برای گفتن داره و انسان رو به فکر فرو می‌بره. در مقابل نکته‌‌هایی پر اهمیت وجود داره، اونم گاه بازی و پیچدگی هست که با کلمات انجام میدین و باعث میشه خواننده در دریافت ارزش و معنی جملات سردرگم بشه! بنظرم کمی کاهشش بدین و اضافه کنم به معنی قلم ضعیف شما نیست.
قلم شما به اندازه‌ای که باید قوی و...

امضا : fatemehm.asl

HOOYAR

ویراستار آزمایشی
سطح
9

ارسالی‌ها
239
پسندها
2,139
امتیازها
11,713
مدال‌ها
8
  • نویسنده موضوع
درود به عزیز دل اینجام تا نظرم رو برات بگم

عنوان رمان در نگاه اول جذاب و دیدنی بود، حتی جلوتر وقتی مقدمه رو می‌خونی از ارتباط بینشون لذت می‌بری؛ اما حقیقتش به اندازه قلم و توانایی خود مجموعه نیست؛ نویسندهِ عزیز می‌تونه عنوانی خلاق‌تر که مخاطب رو مشتاق به انتخاب مجموعه کنه بسازه. مورد دوم نوشته‌های عزیز دل واقعا حرفی برای گفتن داره و انسان رو به فکر فرو می‌بره. در مقابل نکته‌‌هایی پر اهمیت وجود داره، اونم گاه بازی و پیچدگی هست که با کلمات انجام میدین و باعث میشه خواننده در دریافت ارزش و معنی جملات سردرگم بشه! بنظرم کمی کاهشش بدین و اضافه کنم به معنی قلم...